Ciorba de pipote de pui este numai bună după o petrecere pe cinste. Pe lângă faptul că este gustoasă e și sănătoasă deoarece nu conține grăsimi. Rețeta de mai jos este din zona Moldovei și este comparată cu ciorba clasică de potroace.
Ciorba de pipote de pui nu trebuie ratată
Cei care preferă o ciorbă ușoară nu au decât să facă o ciorba țărănească cu pipote, simplă și gustoasă, acrită cu borș si condimentată cu leuștean proaspăt.
Este o ciorba perfectă şi completă, iar servită fierbinte cu ardei iute nu mai cere nici o completare nimic doar s-o mănânci. Mai trebuie spus că nici nu este greu de făcut. Pentru delicioasa ciorba de pipote de pui ai nevoie de următoarele ingrediente:
- un kg pipote cu inimi de pasăre,
- 100 ml de ulei,
- orez cam o ceșcă,
- doi morcovi potriviți,
- două cepe,
- doiu ardei grași sau gogoșari,
- păstârnac sau rădăcină de pătrunjel,
- o telină potrivită,
- 200 grame roșii sau bulion,
- o legătură de leuștean,
- zeama de varză sau borș cam un litru și apă.
Cum se prepară minunăția de ciorbă
Mai întâi se opăresc pipotele și inimile. Se spală și se taie mărunt, apoi se pun într-o oală în care se adaugă apă, o linguriță rasă de sare. După ce au fiert (fierb mai greu), se adaugă zarzavaturile tocate și alte condimente, după gust.
După o oră de fiert se pune orezul bine spălat, o ceașcă de cafea e suficient, iar după alte 15 minute se adaugă zeama de varză sau borșul.. Se mai lasă la fiert câteva minute și se drege ciorba cu zdrențe de ouă, cine vrea poate pune și două linguri de smântână. La final adăugați leușteanul tocat mărunt și e gata ciorba.