Liderul PLUS, Dacian Cioloș, susține că în actualul context al răspândirii pandemiei de coronavirus, autoritățile române trebuie să-și îmbunătățească comunicarea. Într-o declarație pentru RFI, fostul premier tehnocrat a precizat că este nevoie ca Executivul să-și transmită mesajele foarte clar, pe toate canalele de comunicare, pentru a fi recepționate de cât mai mulți cetățeni.

„Mi s-a părut insuficient de clară și de fermă. Eu cred că într-o astfel de operație, precum cea pe care o conduce Guvernul acum și trebuie să recunosc că nu e deloc ușor ceea ce se întâmplă acum și nu e deloc ușor pentru Guvern, cred că trebuie o echipă de specialiști în comunicare, care să ajute Comandamentul pentru Situații de Urgență să transmită mesaje foarte clare pe toate canalele”, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș a exemplificat cu prezentarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare, precizând că citirea acestora de pe hârtie nu a inspirat fermitate și suficientă credibilitate.

Liderul PLUS a recomandat autorităților să colaboreze cu ONG-urile, în contextul actualei pandemii de coronavirus.

„Nu vreau să creadă cineva că vin să dau lecții celor care duc greul acum, pentru că știu ce înseamnă să-ți asumi o astfel de responsabilitate și am tot respectul pentru cei care și-au asumat această responsabilitate. Și noi vrem să ajutăm cu experiența pe care o avem (…). E important ca Guvernul să fie ajutat acum și să se lase ajutat, să se lase sprijinit. Evident că acolo e comanda, evident că e nevoie de o comandă foarte fermă, foarte clară (…) și mobilizate toate forțele din societate”, a subliniat fostul premier.