Evenimentul Zilei > Actualitate > Cioloș reclamă lipsa de fermitate a Guvernului: Să comunice mai clar!
Cioloș reclamă lipsa de fermitate a Guvernului: Să comunice mai clar!

Cioloș reclamă lipsa de fermitate a Guvernului: Să comunice mai clar!

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, susține că autoritățile guvernamentale nu comunică suficient de clar și ferm măsurile pe care le adoptă în vederea restrângerii pandemiei de coronavirus. În opinia sa, Guvernul ar trebui să colaboreze cu o echipă de specialiști în comunicare pentru mai multă eficiență în transmiterea mesajlor publice.

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, susține că în actualul context al răspândirii pandemiei de coronavirus, autoritățile române trebuie să-și îmbunătățească comunicarea. Într-o declarație pentru RFI, fostul premier tehnocrat a precizat că este nevoie ca Executivul să-și transmită mesajele foarte clar, pe toate canalele de comunicare, pentru a fi recepționate de cât mai mulți cetățeni.

„Mi s-a părut insuficient de clară și de fermă. Eu cred că într-o astfel de operație, precum cea pe care o conduce Guvernul acum și trebuie să recunosc că nu e deloc ușor ceea ce se întâmplă acum și nu e deloc ușor pentru Guvern, cred că trebuie o echipă de specialiști în comunicare, care să ajute Comandamentul pentru Situații de Urgență să transmită mesaje foarte clare pe toate canalele”, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș a exemplificat cu prezentarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare, precizând că citirea acestora de pe hârtie nu a inspirat fermitate și suficientă credibilitate.

Liderul PLUS a recomandat autorităților să colaboreze cu ONG-urile, în contextul actualei pandemii de coronavirus.

„Nu vreau să creadă cineva că vin să dau lecții celor care duc greul acum, pentru că știu ce înseamnă să-ți asumi o astfel de responsabilitate și am tot respectul pentru cei care și-au asumat această responsabilitate. Și noi vrem să ajutăm cu experiența pe care o avem (…). E important ca Guvernul să fie ajutat acum și să se lase ajutat, să se lase sprijinit. Evident că acolo e comanda, evident că e nevoie de o comandă foarte fermă, foarte clară (…) și mobilizate toate forțele din societate”, a subliniat fostul premier.