Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu critică campania de vaccinare: „Este o oglindă a actualei guvernări”
Ciolacu critică campania de vaccinare: „Este o oglindă a actualei guvernări”

Ciolacu critică campania de vaccinare: „Este o oglindă a actualei guvernări”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză lipsa de coerență și de transparență a acestei campanii de vaccinare împotriva COVID. În opinia sa, această campanie, cu toate neajunsurile sale, reprezintă „o oglindă a actualei guvernări”.

PSD acuză lipsa de coerență și de transparență a actualei campanii de vaccinare. Președintele partidului, Marcel Ciolacu, susține că actuala campanie de vaccinare anti- COVID reprezintă „oglinda actualei guvernări”. Liderul PSD susține că responsabilii campaniei nu acționează după un plan coherent și nu informează transparent populaţia.

„Această campanie de vaccinare este de fapt oglinda actualei guvernări. Este cel mai important examen al guvernării. Nu avem doze suficiente, este evident, nu putem ajunge la 70%. În acest ritm ajungem în 3-4 ani la 70%, gradul de imunizare a populaţiei. Am văzut anunţul de la Cotroceni că pe 8 februarie se redeschid şcolile, după aproape un an de zile. Dar ne-am uitat şi în a doua etapă de vaccinare, în planul Guvernului și profesorii sunt pe locul 13 sau 14 din 17. Sunt în a treia sau a patra, în ultima grupă de vaccinare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit spuselor sale, se dorește redeschiderea școlilor în condițiile în care vaccinarea cadrelor didactice se va încheia în toamnă. În opinia sa aceasta este o dovadă de incoerență a acestei campanii de vaccinare.

„Cu sistemul de învăţământ terminăm de vaccinat undeva în vară, la toamnă, dar şcolile le deschidem. Este o incoerenţă. Nu sunt în stare să aibă un plan coerent şi o informare publică transparentă către populaţie. Primele ştiri pe care le avem cu toţii au fost că românii nu vor să se vaccineze şi uitaţi că românii doresc să se vaccineze. Persoanele vulnerabile doresc să se vaccineze şi nu pot să acceseze platforma, nu au centrele. Nu au terminat acest parteneriat cu administraţiile locale și nu au găsit resursele financiare necesare. Neavând buget, primăriile nu pot să aloce bani”, a mai afirmat Ciolacu la TVR 1.

Platforma de programare a picat

Luni dimineață, din cauza unor probleme tehnice, platforma informatică pentru programare la vaccinare anti-COVID nu a fost disponibilă. Anunțul a fost făcut de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

„Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineaţă”,au arătat cei de la STS.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.