Editura Evenimentul si Capital

CIOCNIRE televizată: CNN contra Ungaria. Amanpour a fost REDUSĂ la TĂCERE de ministrul de Externe maghiar

Autor: | | 10 Comentarii | 10789 Vizualizari

Peter Szijjarto a acordat un interviu fulminant CNN pe teme precum imigrația, George Soros, multiculturalismul sau democrația iliberală.

Christiane Amanpour, șefa corespondenților internaționali a CNN, s-a referit în deschiderea interviului la pretinsa „represiune a instituțiilor democratice” de către guvernul ungar și la controlul „draconic” al autorităților de la Budapesta asupra imigrației.

„Premierul dvs Orban a repetat în mai multe rânduri că obiectivul său principale este de a prezerva, citez ‘Ungaria creștină’, iar dvs personal ați declarat ‘Nu acceptăm multiculturalismul ca pe o valoare în sine”, a spus apoi, cu un aer oripilat Amanpour. „Este bizar acest gen de limbaj, nu-i așa? Este foarte rupt de restul lumii.”

„Nu, este cinstit”, a replicat Szijjarto.

„Cinstit? Ok, e cinstit din punctul dvs de vedere”, a insistat Amanpour. „Dar ce vreți să ziceți? Că oricine altcineva în afară de creștinii albi nu este binevenit în țara dvs?”

„Nu, nimeni nu a spus așa ceva”, a răspuns Szijjarto.

Mda, mda, mda... Scuzați-mă”, l-a întrerupt Amanpour, uitându-se în notițe.

„Premierul dvs chiar a spus: o Ungarie creștină, să prezervăm Ungaria creștină”, a repetat ea triumfal, fără a recunoaște că termenul „alb” era o adăugare a ei.

„Suntem o țară creștină de o mie de ani și chiar nu înțeleg de ce este așa de rău că nu vrem să ne schimbăm”, a răspuns Szijjarto imperturbabil. „Nu înțeleg de ce e rău să ținem la istoria noastră, la cultura noastră, la moștenirea noastră, la religia noastră... Noi nu am judecat niciodată alte țări cu politici diferite; nu am judecat niciodată țări care au spus că multiculturalismul este mai valoros decât o societate omogenă, de exemplu. Vă rog, lăsați Ungaria să decidă dacă multiculturalismul este mai bun decât o societate omogenă”, a adăugat ministrul de Externe.

„Înțeleg că nu suntem de acord, dar respect poziția diferită pe care o aveți... Dar mă aștept la același lucru, așa că vă rog să lăsăm la decizia suverană a națiunii cum dorește să-și continue viața în propria țară... Da, credem că o țară care este fidelă moștenirii, culturii și religiei sale, este la fel de valoroasă ca una care consideră că multiculturalismul este mai valoros.”

Amanpour a încercar să-l atace pe Szijjarto în legătură cu subiectul crizei imigrației, în care Ungaria a fost printre țările care au condus contraofensiva împotriva politicii granițelor deschise. Ungaria a fost prima țară care și-a ridicat un gard la frontieră, pentru a se apăra de invazia imigranților.

Prezentatoarea CNN a părut indignată de faptul că premierul Viktor Orban i-a caracterizat pe imigranți ca „invadatori” și „potențiali teroriști”

Szijjarto a explicat: „Au violat frontiera, au încălcat toate regulile, nu doresc să coopereze cu autoritățile locale, au atacat poliția, au provocat răniți în rândurile poliției.” Oficialul ungar a respins imaginea creată de Amanpour imigranților ca „refugiați de război, care se tem pentru viețile lor”.

„În 2015, 400.000 de imigranți au defilat prin Ungaria, manifestând lipsă de respect față de țara noastră, de regulile noastre, de modul nostru de viață, ocupând locurile publice... Acești oameni au trecut prin cel puțin alte patru sau cinci state până să ajungă în țara noastră și ne-au violat frontiera”, a spus Szijjarto.

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI