Evenimentul Zilei > Politica > Cine se opune unei alianțe anti-PSD la Primăria Constanța? Liberalii arată spre USR
Cine se opune unei alianțe anti-PSD la Primăria Constanța? Liberalii arată spre USR

Cine se opune unei alianțe anti-PSD la Primăria Constanța? Liberalii arată spre USR

Senatorul PNL Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța acuză USR că se împotrivește unei alianțe de dreapta care să înlăcure PSD din administrația locală și județeană.

Senatorul Vergil Chițac, cunoscut drept primul parlamentar român care a contactat COVID-19, susține că din partea PNL există toată deschiderea pentru o astfel de alianță, însă cei care se opun ar fi cei de la USR. El arată spre deputatul Stelian Ion despre care susține că ar fi cel ce se opune unei înțelegeri.

„Vreau să lămuresc o dată pentru totdeauna problema alianței PNL-USR pentru Constanța. Observ că domnul Stelian Ion continuă să lanseze în spațiul public ideea conform căreia nu există deschidere din partea PNL privind această alianță, lucru pe care îl găsesc inacceptabil și profund nedemn pentru un om care are pretenția de a câștiga încrederea electoratului”, a arătat senatorul Chițac într-o postare publicată pe Facebook.

El a preciat că PNL este deschis la dialog și că am avut mai multe întâlniri și chiar o înțelegere cu Stelian Ion, la un moment dat, dar că acesta a decis să o rupă unilateral.

„Din păcate, domnia sa a decis să rupă unilateral și «bărbătește» acel pact, văzând probabil cum sondajele îmi sunt net favorabile, iar candidatura domniei sale este pusă în pericol. Jocul mediatic pe care îl face în aceste zile este dezonorant și, trebuie s-o spun, favorabil celui mai mare rău care i s-a întâmplat Constanței în ultimii 20 de ani, rău pe care domnia sa îl condamnă, declarativ cel puțin, de câte ori are ocazia”, a mai arătat Vergil Chițac.

Senatorul liberal susține că, în ciuda asperităților, PNL rămâne deschis unei înțelegeri cu USR, iar în situația în care aceasta nu se va produce, se declară sigur că Primăria Constanța va scăpa de PSD.

„Acestea fiind spuse, este ultima mea intervenție pe acest subiect. Sunt sigur că în septembrie, indiferent de formula în care ne vom prezenta, Constanța va redeveni cu adevărat puternică. Aveți încredere!“, a precizat Vergil Chiţac pe pagina de Facebook.

Primul parlamentar bolnav de Covid a scăpat de ancheta penală. Senatorul Chițac a refuzat izoleta