Evenimentul ZileiJustitieCine răspunde de abuzul comis în dosarul fostului polițist Dan Hosu. Victor Ponta vorbește despre „Zeița Anticorupției” și despre viețile distruse

Cine răspunde de abuzul comis în dosarul fostului polițist Dan Hosu. Victor Ponta vorbește despre „Zeița Anticorupției” și despre viețile distruse

Cine răspunde de abuzul comis în dosarul fostului polițist Dan Hosu. Victor Ponta vorbește despre „Zeița Anticorupției” și despre viețile distruse
Fostul premier Victor Ponta a vorbit despre Dan Hosu, fostul polițist bucureștean care a fost achitat definitiv de Curtea de Apel București, pe motiv că fapta nu există. Hosu a murit la începutul acestui an, fără să mai apuce să audă acest verdict, după ce a fost trimis în judecată de DNA, pentru fapte inventate.

Victor Ponta solicită ca abuzurile comise de procurorii DNA, pe vremea cât instituția era condusă de Laura Codruța Kovesi să fie ”inventariate”, iar vinovații să fie trași la răspundere.

Deși abuzurile comise de DNA, sunt foarte multe, inclusiv în cazul lui Dan Hosu, nimeni nu va fi tras la răspundere, nici măcar ”Zeița Anticorupției”, Laura Codruța Kovesi, mai crede Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe fostul polițist și pe soția acestuia, procurorul Georgiana Hosu, Victor Ponta i-a cunoscut în vremea în care chiar el a lucrat ca și magistrat.

”Giorgiana și Dan Hosu au fost colegii și prietenii mei. Când eram procuror, împreună cu ei, am dus în fața judecătorilor și la închisoare hoți, violatori, tălhari și evazioniști. Viața noastră profesională s-a despărțit ulterior, dar, când “Zeița Anticorupției” LC Kovesi a prins ura pe noi ne-am “reunit” în fața instanței – de data aceasta ca inculpați nevinovați, acuzați total pe nedrept , pe baza unor dosare fabricate. Am fost achitați de judecători. Mie nu îmi mai dă nimeni înapoi funcția de Prim Ministru sau Președinte al PSD ; dar lui Dan Hosu si Giorgianei nu le dă nimeni înapoi o viață care să se termine în demnitate și mândrie! Cine plătește pentru aceste fapte? Nimeni (sigur nu plătește Doamna LCK din miile de euro pe care le câștiga la Bruxelles)! Nu există o societate stabilă și prosperă fără o justiție adevărată, și cu torționari și abuzatori care distrug vieți și destine și sunt răsplătiți cu funcții și salarii de zeci de mii de euro la Bruxelles pentru distrugerea României!”, a scris Victor Ponta pe o rețea de socializare.

Mesajul transmis de Georgiana Hosu

În acest caz, unde a existat un evident abuz al DNA, avocatul Vlad Hosu, fiul fostului polițist, a preluat lupta pentru memoria tatălui său. Curtea de Apel București a dispus achitarea lui Dan Hosu, de sub toate cele patru acuzații pentru care a fost trimis în judecată, de către DNA, două dintre ele fiind trafic de influență și luare de mită. Temeiul legal al achitării a fost fapta nu există, de unde rezultă că probele adunate de DNA au cel mult valoarea de literatură juridică, una de proastă calitate.

Vlad Hosu a postat pe o rețea de socializare mesajul scris de mama lui și de soția lui Dan Hosu, procuroarea Georgiana Hosu, fosta șefă de la DIICOT.

Fostul magistrat a relatat modul în care a demisionat din funcția de procuror șef al DIICOT și despre cum a crezut tot timpul în nevinovăția soțului său.

”Când Dan a fost achitat la fond pentru infracțiunile de corupție și condamnat cu suspendare pentru infracțiuni informatice, o parte a presei a vrut să înțeleagă că “a fost condamnat intr-un dosar de corupție”. Atunci am pus în balanță credibilitatea instituției de care era legată atât tinerețea, cât și maturitatea mea profesională, cu speranța mea în dovedirea nevinovăției soțului meu. Am demisionat. Oamenii pot fi înlocuiți în fruntea unor instituții. Dan nu poate fi înlocuit niciodată.Îmi doresc acum mai presus de orice binele familiei mele, din care fac parte Raluca, Vlad, Maria, Alexandru și copiii lor. Vreau ca România să nu mai fie un câmp de luptă. Să nu mai existe “noi” și “ei”, “îngeri” sau “demoni”. Să nu ne mai facem o religie din lupta “împotriva a ceva”. Aș vrea de asemenea, ca instituțiile acestei țări să devină puternice în beneficiul ei. Vreau să se învețe ceva din acești șapte ani și oamenii să învețe să gândească ei înșiși, nu să preia informații pe care să nu le filtreze. Să nu se grăbească nimeni să arunce cu piatra”, a scris Georgiana Hosu.

 


Accesează: