De la ce a plecat tot scandalul

Twitter a marcat două postări ale preşedintelui Donald Trump cu un link care le transmite cititorilor să verifice informaţiile din surse sigure şi îi trimite la o pagină cu astfel de informaţii.

„Nu este nicio şansă (ZERO!) ca votul prin corespondenţă să fie orice altceva decât fraudat substanţial. Cutiile poştale vor fi jefuite, iar voturile vor fi falsificate”, a scris Donald Trump pe Twitter. Postarea a fost marcată: „Aici, informaţii reale despre votul prin corespondenţă” şi trimite cititorii spre o pagină care detaliază informaţiile false propagate de Trump.

Trump a reacţionat cu alte două mesaje la adresa Twitter unde a scris: „se implică în alegerile prezidenţiale din 2020” şi… „sufocă libera exprimare”.

Potrivit protocol.com, Twitter a declarat că Roth continuă să lucreze în ciuda  amenințărilor cu moartea și hărțuirea de care are parte. Compania a refuzat să comenteze dacă asigură cumva şi securitate casei sale.

Iată cum asistăm la încă un episod care evidențiază toxicitatea din jurul dezbaterii politice în jurul modului în care companiile de social media ar trebui să trateze discursul liderilor mondiali, în special al lui Trump, și cât de repede această luptă politică se poate transforma în atacuri la persoane din partea celor care cred că libertatea de exprimare este  doar pentru unii…

PAGINA ANTERIOARA