Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cine este miliardarul care vrea să cumpere un sfert din planetă. Are legături și cu România
Cine este miliardarul care vrea să cumpere un sfert din planetă. Are legături și cu România

Cine este miliardarul care vrea să cumpere un sfert din planetă. Are legături și cu România

Unul dintre cei mai cunoscuți activiști pentru mediu își continuă planurile și investițiile începute în anul 1998.

Un miliardar elvețian, în vârstă de 85 de ani, are planuri mari ce vizează o achiziție de proporții. Hansjörg Wyss este om de afaceri de succes, antreprenor, filantrop și deține o avere de aproximativ 6,6 miliarde de dolari.

Printre preocupările sale dincolo de cele legate de business se numără mediul înconjurător și ariile protejate pentru conservarea naturală. În anul 1998, elvețianul a fondat o fundație care îi poartă numele și a donat de atunci peste 1 miliard de dolari, bani destinați diverselor programe.

A investit 1 miliard de dolari în 22 de ani

Conform siteului retetesivedete.ro, implicarea lui Wyss și a organizației sale se întinde asupra a 15% din suprafața planetei și a 7% din bazinul oceanelor. Și asta în contextul în care, în ultimii ani, tot mai mulți oameni de știință au avertizat că jumătate din planetă ar trebui să fie conservată, pentru ca plantele și animalele să fie salvate de la dispariție.

Recent, fundația miliardarului din „Țara Cantoanelor” a dispus de 1 miliard de dolari, bani ce vor fi utilizați la combaterea braconajului, restaurarea râurilor și oprirea industriilor de combustibili fosili care sunt în pericol să degradeze terenurile protejate. Omul de afaceri a anunțat că vrea să cumpere aproape 15% din suprața Pământului, pentru a se putea ocupa în continuare de activitățile ecologiste, conform sursei citate.

Sume de bani și pentru o fundație din România

Nouă proiecte de conservare conduse local, în 13 țări, care vor primi asistență de 40 de miliarde de dolari. Fundația Conservation Carpathia a României, care conduce eforturile de conservare în Munții Carpați, a fost printre entitățile căreia i-au fost alocate sume importante de bani pentru a-și materializa proiectele. Fundația Wyss fiind cel mai mare donator în proiectul FCC de conservare de păduri.

Fundația Conservation Carpathia deține sau administrează o serie de proprietăți cum ar fi o parte din Piatra Craiului, Izvoarele Dambovitei, Munții Iezer și Păpușa, dar și situl Leaota, pe care îl are în custodie pentru o perioadă de un deceniu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: