Mirel Curea, prim redactor-șef adjunct al EvZ crede că ținta reală a evenimentelor de azi poate fi Florian Coldea, unul dintre personajele controversate din grupul autointitulat „Noi suntem Statul!”.

Citește: Pariul riscant al lui Iohannis

„Avem de a face cu o înțelegere, mie mi-a întărit convingerea asta faptul că era imposibil ca azi să nu treacă moțiunea de cenzură când am văzut prostia cu cele 25 de OUG prezentate a fi de o importanță capitală pentru români. Cele 24 sunt niște frecții, singura care are miză este cea pe Sănătate, dar și în cazul ei urgența este dată de nevoia urgență de a băga niște bani în buzunarele unor spitale private.”, a precizat Mirel Curea.

Tactica lui Orban, devoalată de Mirel Curea

Jurnalistul EvZ a comentat desfășurarea evenimentelor din cursul zilei de miercuri. „Eu nu mă așteptam ca votul să fie în halul acesta de zdrobitor, dar mă așteptam ca oamenii să voteze moțiunea. Orban parcă dorea să îi enerveze până și pe neamurile lui. Nu știu cum se poate face abstracție de votul acesta zdrobitor în momentul în care se va face propunerea pentru un nou premier”, a fost comentariul lui Mirel Curtea la Antena 3.

Citește: Anunțul zilei. Ce se întâmplă chiar acum

Coldea, marele învins?

Trecerea moțiunii de cenzură poate avea o victimă-surpriză în întreg contextul. Jocul politic la care s-a raliat și președintele Klaus Iohannis poate să consemneze o înfrângere definitivă pentru Florian Coldea.

„Va ignora președintele votul acestei majorități? Nu prea ai cum. Rareș Bogdan va fi următoarea propunere? Nu știm. Au încasat-o de la președintele României, să nu îmi explice nimeni că ce s-a întâmplat e un joc politic. Este o combinație. Este posibil ca ce vedem azi să fie o victorie împotriva generalului Coldea, în sensul în care partidul inventat de el, USR-ul, să își piardă semnificativ din pondere. Se dorește izolarea partidului, miza fiind alegerile locale”, a fost reacția lui Mirel Curea la scurt timp după anunțul făcut de Olguța Vasilescu.

Te-ar putea interesa și: