Evenimentul Zilei > Politica > Cine este la un pas de a-i „fura” locul lui Vela la MAI. „Mă duc unde îmi cere țara”
Cine este la un pas de a-i „fura” locul lui Vela la MAI. „Mă duc unde îmi cere țara”

Cine este la un pas de a-i „fura” locul lui Vela la MAI. „Mă duc unde îmi cere țara”

Eurodeputatul Rareș Bogdan spune că îl susține pe Marcel Vela pentru funcția de Ministru al Internelor, însă nu exclude să ocupe această funcție dacă i se va cere.

După negocierile pentru formarea noului Guvern și împărțirea celor mai importante funcții în stat, mai multe nume grele din PNL, USR și UDMR au fost luate în calcul pentru a ocupa portofoliile care i-au revenit fiecărui partid. În ceea ce privește Ministerul Afacerilor Interne, se vehiculează că Rareș Bogdan, actual eurodeputat, va fi instalat în fruntea acestui minister.

„Eu sunt europarlamentar, sunt liderul delegației (eurodeputaților români din PPE – n.r.), am un rol extrem de important la Bruxelles. Bruxelles-ul crește ca importanță în următoarea perioadă în relația cu România și nu doar datorită fondurilor europene, cele 83 de miliarde negociate de președintele Klaus Iohannis și care trebuie aduse și implementate în România, ci și datorită relației speciale pe care viitoarea coaliție sau actuala coaliție de guvernare și viitorul Guvern, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis o va avea cu Comisia Europeană, cu Consiliul European și, bineînțeles, cu Parlamentul European. Deci prioritatea mea este să îmi duc mandatul până la capăt”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan nu exclude să ocupe această funcție deși, în același timp, spune că Marcel Vela este un ministru de Interne „excepțional”.

„Nu înseamnă că în funcție de cererile colegilor mei, de necesitățile pentru țara aceasta, nu înseamnă că nu mă duc acolo unde îmi cere țara. Deocamdată la Ministerul de Interne avem un ministru excepțional în persoana lui Marcel Vela, îl susțin să continue mandatul, dar avem și alte propuneri absolut foarte bune”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Cum s-au împărțit ministerele

Ce ministere ajung la PNL

Ministerul Apărării

Ministerul de Externe

Ministerul de Finanțe

Ministerul de Interne

Ministerul Educației

Ministerul Energiei

Ministerul Agriculturii

Ministerul Culturii

Ministerul Muncii

Ce ministere au mers la USR-Plus

Ministerul Justiției

Ministerul Fondurilor Europene

Ministerul Sănătății

Ministerul Transporturilor

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Ministerele care revin UDMR

Ministerul Dezvoltării

Mediu Apelor și Pădurilor

Ministerul Tineretului și Sportului