Cine este autorul atacului armat din Sydney. Individul avea probleme de sănătate mintală

Cine este autorul atacului armat din Sydney. Individul avea probleme de sănătate mintală Atac armat în Georgia. Patru oameni au fost uciși într-o piață. Sursă foto: Dreamstime

A fost dezvăluită identitatea individului care a înjunghiat mortal șase persoane la Sydney. Conform autorităților australiene, acesta avea probleme de sănătate mintală, informează Reuters.

Cine este autorul atacului armat din Sydney

Joel Cauchi, identificat de Poliție ca fiind atacatorul, era cunoscut de polițiștii din statul învecinat Queensland. Comisarul adjunct al Poliției din New South Wales, Anthony Cooke, a declarat într-o conferință de presă că oamenii legii au discutat cu familia sa după atacul de sâmbătă. Publicația DailyMail notează că profilurile de socializare ale individului, indică faptul că avea 40 de ani și era profesor de engleză.

Același comisaj adjunct a declarat presei că era cunoscut deja de oamenii legii și prin prisma problemelor de sănătate mintală de care suferea individul.

„Continuăm să lucrăm la stabilirea profilului infractorului, dar, în mod foarte clar, pentru noi, în acest stadiu, s-ar părea că acest lucru este legat de sănătatea mintală a individului implicat”, a declarat comisarul potrivit aceleiași surse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cauchi se mutase la Sydney în urmă cu puțin timp. Autoritățile au afirmat că au percheziționat un mic depozit pe care acesta îl închiriase recent, însă nu au găsit dovezi care să indice că se pregătea să desfășoare un atac.

Sydney, atac

Sursa foto: Platforma X

Cinci dintre cele șase persoane ucise sunt femei

Cinci dintre cei șase oameni uciși sunt femei, iar victima de sex masculin era un agent de securitate al centrului comercial, conform informațiilor furnizate de Poliție.

Între cei care au fost aduși la spital se numără și un copil de nouă luni, care se află în stare gravă, dar stabilă, a informat Poliția duminică. Familia a anunțat că mama copilului, Ashlee Good, a decedat la spital din cauza rănilor suferite.

„Poveştile individuale ale celor care au fost ucişi, străinii care au sărit să ajute, precum şi actele de curaj înseamnă că – fie că îi cunoşti pe cei care au fost ucişi sau nu – eşti în doliu astăzi”, a afirmat premierul statului New South Wales, Chris Minns.

„Întreagul stat va sta alături de acele familii în zilele care urmează, pentru a-şi reveni şi a trece peste durerea inevitabilă a unui astfel de eveniment îngrozitor”, a adăugat el.

Atac armat în Sydney

Sute de persoane au fost evacuate sâmbătă dintr-un centru comercial din Sydney. Un atac armat a avut loc într-un mall din Sydney. Autoritățile l-au împușcat pe atacator.

„Serviciile de urgenţă au fost chemate la Westfield Bondi Junction cu puţin timp înainte de ora 16.00 (06.00 GMT). Oamenii sunt îndemnaţi să evite zona.”, a transmis poliţia din statul New South Wales într-un comunicat.

„A fost înspăimântător, a fost chinuitor... Eram ghemuiți într-un magazin cu alte sute de oameni”, a povestit un martor, care se afla alături de copiii lui în clădire.