Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine e femaia care ar putea da naștere primului copil MARȚIAN | GALERIE FOTO
Cine e femaia care ar putea da naștere primului copil MARȚIAN | GALERIE FOTO

Cine e femaia care ar putea da naștere primului copil MARȚIAN | GALERIE FOTO

Maggie Lieu studentă la astrofizică la Universitatea Birmingham a ajuns pe lista scurtă cu 600 de persoane alese de fundaţia Mars One pentru a coloniza planeta Marte.

Tânăra în vârstă de 24 de ani a vorbit despre posibilitatea ca ea să devină mama primului marțian. Nu ar fi vorba despre un hibrid, ci despre nașterea unui bebeluș ca oricare altul, însă statul lui va fi diferit pentru că se va naște pe Planeta Roșie.

”Pentru a întemeia o colonie, ar trebui să avem copii pe Marte. În cele din urmă se va întâmpla şi acest lucru. Ar fi o provocare, pentru că nimeni nu a cercetat până acum naşterea într-un mediu cu gravitaţie scăzută. Cred că ar fi un lucru amuzant, deoarece primul copil născut pe Marte ar fi primul marţian”, a mărturisit Maggie, citată de The Mirror.

Mars One este un proiect lansat de cofondatorul și PDG-ul companiei, olandezul Bas Lansdorp, care are ca scop trimiterea în 2024 a primei echipe de patru voluntari pentru colonizarea planetei Marte, fără întoarcere, după o călătorie de șapte luni.

Peste 200.000 de persoane s-au înscris ca voluntari pentru a face parte din acest proiect care se bucură de sprijinul laureatului olandez al premiului Nobel pentru Fizică în 1999, Gerard't Hooft.