Evenimentul Zilei > Actualitate > Cinci pacienți cu gripă, la Timișoara. Cei mai mulți sunt internați la Terapie Intensivă
Cinci pacienți cu gripă, la Timișoara. Cei mai mulți sunt internați la Terapie Intensivă

Cinci pacienți cu gripă, la Timișoara. Cei mai mulți sunt internați la Terapie Intensivă

Cinci pacienți cu gripă sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor babeș” din Timișoara. Numărul timișenilor la care a fost depistat, prin analize de laborator, virusul gripal a ajuns la 19, în acest sezon, conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Joi seara a fost internat un copil de doi ani care prezenta hipoxie. El se află la Terapie Intensivă. Tot aici mai sunt internați alți trei pacienți  cu gripă, între care și un copil. Acesta a  prezentat pneumotorax și a necesitat o intervenție rapidă. De asemenea, încă un copil cu gripă mai e internat în spital, arată dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Amintim că la nivel național, numărul îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii a fost, în ultima săptămână, cu peste 30 la sută mai mare comparativ cu sezonul precedent. Numărul cazurilor de gripă a ajuns la 1.560, peste două treimi dintre acestea fiind determinate de virusul de tip B.