Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Cina cea de spaimă | ALICE ÎN ȚARA NETERMINATĂ
Cina cea de spaimă | ALICE ÎN ȚARA NETERMINATĂ

Cina cea de spaimă | ALICE ÎN ȚARA NETERMINATĂ

Vorba aceea: Şi peste-un an sau peste-o lună, o strângere de mână pe bani o să rămână!

Să mai citim o dată pasajul pe care Liviu Dragnea l-a postat pe Facebook. Deci, scrie el în înalta apreciere pe care şi-a dat-o singur: „Aseară (n.n. joi seara, adică), am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump”. Sec. Strălucitor. Concis. Egolatru şi limpede, ca cum aş (sic!) vedea pe Narcis admirându-se în oala de noapte!

Nemulţumit că hiperbola e incompletă, mai bagă o tuşă la înduioşătorul tablou: „I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre România şi SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: „We will make it happen! Romania is important for us!”. A fost un dialog cald și deschis.”… Noi punem semnul exclamării!

Cu toate că PR-ul ambasadei a funcţionat perfect, că textul e coerent, iar detaliile s-au lipit ca la un montaj profesionist, totuşi, ghinion! Au rămas în aer vreo două-trei chestiuni discutabile, care să lămurească dacă autorul postării ne crede tâmpiţi, babuini sau navi.

Prima: ce înseamnă la dânsu’-n cap cină în format restrâns? S-au dat numai farfurii, fără tacâmuri, iar homarul era de ghips? Au stat ca la „împinge tava”, ronţăind un fursec din placaj traforat? Ori au fost lăsaţi la intrare, lângă cuier, ca neamurile venite cu rata? Pentru că, în termeni diplomatici, asta înseamnă o reuniune a „sponsorilor”, a ălora care au contribuit cu donaţii, ca să stea preşedintele la trasu-n poză cu ei. Iar sumele variază între o jumătate şi 1 milion de dolari. Oare cine a plătit, mai ales că întâmplarea s-a trecut în contul României?

A doua: când a avut Dragnea timpul efectiv să dialogheze cu Trump? Încercaţi dvs. în zece secunde (maximum!) să spuneţi toate acestea. Nu lui Trump, ci în oglindă!… Ei bine, indiferent de cât aţi dat, nu veţi reuşi. Apoi, nu ştim dacă suma cunoştinţelor de limbă engleză încuibate în mintea lui Dragnea i-au permis să spună mai mult decât Hellooou, ai em…

A treia: pozele. Care îl arată pe Donald Trump la masă, în timp ce Dragnea (secondat de servitorul său!) întinde mâna către preşedinte, iar acela nu schiţează nici măcar gestul de a se deranja să-l salute. Flutură doar palma (probabil că în funcţie de suma primită!).

Şi acum, dezvăluirea. Aflăm că doar întâmplător Donald Trump s-a hotărât să treacă pe la hotelul său, unde se aflau şi Păcală şi Tândală ai noştri, astfel că toţi turiştii prezenţi acolo s-au îngrămădit să-şi facă un selfie cu  noul preşedinte. Sau să-l salute: Hi, mister president!

Revenind la postarea sa de pe FB, vătaful de Teleorman a crezut că-i ca la el în judeţ, de unde nici musca nu se-aude. Şi că de la Washington până la Bucureşti (8.000 de km), adevărul va obosi şi se va lăsa păgubaş. Însă, cu tumora stupizeniei umflată ca păduchele sătul şi de-o fudulie scabroasă ca o frunză de lipan folosită-n fundul curţii, ea a avut efectul taman invers.

Astfel că excursia (foarte bine plătită!) a celor doi prostovani a sfârşit aşa cum a început. În aceeaşi notă de ridicol.