CIG România: Veniturile românilor încep să crească. Asigurările vin din urmă

CIG România: Veniturile românilor încep să crească. Asigurările vin din urmă

Trendul de creştere a veniturilor românilor se reia, aşa încât produsele de asigurare de viaţă au şansa să devină din ce în ce mai căutate, a declarat astăzi Cornelis Prins, directorul de vânzări şi de marketing al CIG România, companie de asigurări de viaţă lansată pe piaţa locală în 2009.

Potrivit unei statistici a CIG, regiunea Europei Centrale şi de Est este una din cele mai puţin dezvoltate la nivel european din punct de vedere al penetrării asigurărilor de viaţă, ceea ce înseamnă că există potenţial de creştere pentru piaţa de profil.

Compania este specializată în asigurări de viaţă. CIG a lansat în 2009 în România o poliţă de tip unit linked, adresată persoanelor cu venituri mari, care are o primă minimă de asigurare de 400 de euro.

În ianuarie 2011, CIG a lansat un o asigurare de viaţă care are două variante, de bază şi extinsă, şi care este adresată clientelei cu venituri medii. Prima de asigurare de asigurare este de 800 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prima variantă a poliţei acoperă riscul de deces din orice cauză al personei asigurare pe durata de valabilitate a poliţei. Varianta extinsă acoperă riscuri suplimentare cum sunt invaliditatea permanentă totală ca urmare a unui accident sau afecţiuni grave cum ar fi cancer infarct, operaţie de bypass.

Piaţa de asigurări a crescut în 2010 La finele lui 2010, CIG Romania a înregistrat prime subscrise de circa 1 milion de euro, sub estimări.

Pentru 2011 compania vizează atragerea de prime brute subscrise în creştere cu circa 20% faţă de anul trecut.

Compania îşi vinde produsele prin intermediul a 16 agenţii proprii, 15 – 20 brokeri şi două bănci partenere. În 2011 CIG vizează să-şi extindă reţeaua proprie la 24 de agenţii, amplasate în oraşe cu peste 200.000 de locuitori.

După primele nouă luni din 2010, piaţa locală a asigurărilor de viaţă a crescut cu 2,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2009, la 1,22 miliarde lei.