„Aş vrea să vă dau un breaking news: la buget mai avem o gaură de 500 de milioane de euro, estimativ, şi asta este din cauza muncii sau nemuncii domnului ministru aici de faţă, Alexandru Petrescu, în cârdăşie cu domnul Teodorovici, care (…) i-a prevăzut în bugetul de anul acesta şi care nu vor veni niciodată în bugetul ţării din cauza faptului că ministerul condus de ministerul Petrescu nu şi-a făcut munca pe tot ceea ce înseamnă strategie 5G”, a spus Popescu, la dezbaterea Ora Guvernului.

El a criticat faptul că, deşi a trimis întrebări la Ministerul Comunicaţiilor, nu a primit niciun răspuns.

Popescu a mai susţinut că prevederi din programul de guvernare al PSD au rămas doar pe hârtie, arătând că strategia în ceea ce priveşte televiziunea digitală a fost implementată „total invers”.

Liberalul i-a adresat ministrului mai multe întrebări referitoare la mai multe subiecte, precum digitalizarea României.

„Sunt mari tunuri în IT, domnule ministru, ştiţi asta foarte bine, banii se dau cui trebuie. Mai puţin are treabă MCSI cu ce ne trebuie nouă şi României. Cum puteţi spune dumneavoastră că MCSI realizează proiecte pentru binele public, atunci când această activitate după lege îi revine SGG prin secretarul de stat coordonator pentru e-guvernare? Practic, cu încălcarea legii dumneavoastră vă deturnaţi singur bani de cheltuială, în loc ca aceştia să fie administraţi conform legii şi celor mai bune practici guvernamentale internaţionale”, a spus Popescu.

El a întrebat şi cu privire la cardul de sănătate.

„Aţi vorbit de programul pe agricultură, dar nu aţi vorbit niciodată de cardul de sănătate al românilor, care luni de zile a fost blocat. (…) Nu înţeleg de ce vă daţi cu părerea pe subiecte de agricultură şi nu vă daţi cu părerea pe subiecte care vă privesc”, a afirmat deputatul PNL.

Popescu a mai susţinut că demnitari ai ministerului s-au opus proiectului de lege privind cartea electronică de identitate.