Ciclonul Meghan a reuşit să spargă zidurile Curţii Regale. Şi mai vrea ceva: Să o răzbune pe...
- Antonia Hendrik
- 20 ianuarie 2020, 06:52
Din clipa când a pus piciorul în Casa Regală, acum doi ani, Meghan a fost ca un ciclon, parcă a trezit la viaţă Curtea. După moartea prinţesei Diana, totul părea anost, plictisitor, se aşternuse monotonia... lipsea acel ceva care mai da viaţă personajelor de la Palat. Şi, a venit actriţa americană, care le-a arătat cum se trăieşte.
Imediat, toată mass-media a năpustit pe ea, a măsurat-o constant din cap şi până în picioare, i-au analizat ţinutele, vorbele, gesturile...
La prima ieşire publică cu principele, ca logodnică, la Invictus Game în Canada, s-a prezentat în blugi rupţi, o ţinută nepermisă de Casa Regală. Atunci Meghan avea 36 de ani, astăzi are 38. Era deja divorţată, avea mai mult cu trei ani decât Harry şi imediat a stârnit discuţii: o americancă, fiica unei afro-americance, se alătură celei mai celebre Case Regale din lume (şi totuşi, în SUA toţi o considerau italiancă, a povestit ea).
Şi, ca să nu piardă timp, Meghan a început chiar cu nunta sa
La nunta cu Harry, în mai 2018, a hotărât să rupă cu tradiţia şi să nu pronunţe formula de supunere în faţa soţului, spre deosebire de Kate cu William şi a reginei Elisabeta a II-a cu Philippe. Apoi, naşterea lui Archie: nimeni n-a fost anunţat că micuţul se va naşte într-o noapte şi că mama sa a mers la spital cu o maşină condusă de soţul Harry.
Iată o primă reuşită: Paparazzi şi jurnaliştii păcăliţi
Nicio apariţie publică la 24 de ore de la naştere, cu puiul în braţe (cum a făcut mereu Kate),ci doar o fugară prezentare la trei zile după. Obiectivul: să ferească copilul de ochii invadatori ai jurnaliştilor şi fotografilor şi să vorbească cu oamenii doar prin intermediul Instagram cu contul Sussex Royal. Apoi, aproape imediat, hotărârea de a se ocupa de o ediţie a Vogue din septembrie 2019, unde a pus pe copertă numai femei, printre care Jane Fonda , pentru curajul său de a vorbi de violuri, prima ministră neozeelandeză Jacinda Ardern, care a guvernat ţara gravidă fiind, ca şi alte paladine pentru drepturile homosexuale şi împotriva rasisimului. Totul sub titlul „Forţe pentru schimbare”.
„Capriciile unei femei ataşată doar de faima sa”, spun cei care o denigrează, cu tabloidele engleze în frunte. Aşa o fi?
În realitate sunt semnalele unei revoluţii pe care Maghan Markle şi soţul său Harry le-au adus în Casa Regală engleză, mereu atentă să nu se implice în acest tip de chestiuni şi să nu exprime opinii pe teme controversate. Paşi mai mici, mai mari, care au trezit monarhia engleză la realitate, aducând-o cu picioarele pe pământ, oricum mai mult şi mai radical decât au făcut-o Kate şi William. Şi care i-au redat umanitatea, cu ieşiri publice pe care numai Diana şi le-a permis. Harry a mărturisit că a suferit probleme mentale după moartea mamei sale („M-au salvat psihologul şi boxul”), iar Meghan a spus clar într-un interviu privind viaţa la Curte: „E greu, eu şi Harry existăm, nu trăim”.Iar aceste măsturisi nu sunt de ici de colo.
Născută la Los Angeles, acum 38 de ani, într-o familie obişnuită (mama instructor de yoga, tatăl divorţat şi la pensie, a lucrat în televiziune ca inginer de lumini), Meghan a devenit actriţă de succes cu serialul Suits, dar şi ca blogger cunoscută sub numele The Tig (închis după logodna cu Harry).
O femeie care a ştiut mereu ce vrea şi cum să înfrunte anumite situaţii
La 11 ani a scris multinaţionalei Procter and Gamble plângându-se din pricina unei publicităţi sexiste. Imediat, spotul a fost modificat. Într-un discurs pronunţat la ONU în 2015 a spus: „Sunt mândră că sunt femeie şi feministă”. Un concept pe care l-a reluat în 2018, tot la Naţiunile Unite: „Feminismul înseamnă echitate”.
Să revenim la evenimentele momentului
Cu decizia-şoc de „a face un pas înapoi ca membri seniori ai Familiei regale”, să-şi părăsească sarcinile oficiale de la Curte, să trăiască o parte din timp în Canada şi Statele Unite, dar mai ales să găsească independenţa economică, Meghan confirmă coerenţa biografiei sale şi împreună cu Harry de a ieşi din Castelul aurit pentru a-şi afla propriul drum. Ducesa nu mai are chef să fie pe post de bibelou sau de manechin la Londra. Vrea să i se audă vocea pretutindeni, trăind într-un mediu care-i seamănă cel mai mult, acela american şi canadian şi care cu siguranţă îi este mai puţin ostil. În fond, vrea să facă „politică”, nu în sensul strict al cuvântului, ci putându-se exprima liber expunându-şi ideile liber şi să aleagă în care bătălii să se impilce.
Cu Harry vrea să combată hienele tabloidelor care au ucis-o pe Diana pentru a-i smulge o poză
Intenţionează să înfrunte rasismul a cărui victimă a fost (pe reţelele de socializare şi pe ziarele de scandal) şi pe care Harry le-a dat în judecată spunând că nu poate să uite ce i-au făcut mamei sale. Iar Meghan a luat deja iniţiativa de a pune stop hărţurii. Potrivit Il Giornale, ţinteşte să-şi apere viaţa privată hotărând - ca un star şi nu ca un membru al Casei Regale - ce să arate şi ce nu. De fapt vrea să se reîntoarcă la normalitatea sa (de privit coperta de pe New York Post cu bigudiuri şi ţigara aprinsă...), atât cât poate fi de normală viaţa unei foste actriţe prietenă cu marile vipuri începând cu Serena Williams până la George Cloney, dar şi soţie de principe (al şaselea urmaş la un tron pe care nu-l va ocupa probabil niciodată).
În concluzie: Familia Regală pierde o parte, ba chiar două, dar lumea câştigă două staruri şi două voci puternice care chiar au ceva de spus....poate nesemnificative deocamdată, cine ştie (!) dar publicul va hotărî dacă îi va accepta sau nu. Fără a trece mai întâi prin cenzura Palatului...