Chris O’Donnell: "Cinema-ul s-a schimbat mult"

Chris O’Donnell: "Cinema-ul s-a schimbat mult"

Actorul american, care are o nominalizare la Globul de Aur, vorbeşte pentru EVZ despre serialul "NCIS: Los Angeles", de pe AXN, în care joacă acum.

Săptămânal, AXN difuzează "NCIS: Los Angeles", o dramă despre lumea Biroului de Proiecte Speciale, care trebuie să prindă criminalii periculoşi. Rolul agentului special G. Callen e interpretat de Chris O’Donnell, 40 de ani.

Cel mai apreciat rol de până acum al actorului a fost cel din "Parfum de femeie" (1992), unde a jucat alături de Al Pacino, rol pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur. El a răspuns câtorva întrebări despre serialul de la AXN.

EVZ: Cum ţi-ai descrie personajul? Chris O’Donnell: Sunt agentul special G. Callen. Nu ştiu de la ce vine "G"-ul şi nici nu ştiu totul despre personaj. Primim mici indicii, ici şi colo. Tot ce ştiu e că sunt adoptat şi c-am trecut prin mai multe familii adoptive. Sunt un singuratic. Am lucrat la CIA şi la DEA. Sam, biroul şi Hetty sunt familia mea. E interesant. Nu se menţionează asta, dar, văzând episoadele şi citind serialele, Hetty e un soi de figură maternă.

Ai o carieră frumoasă în spate. Da. Slavă Domnului, fac meseria asta de ceva vreme şi e grozav. Sunt foarte mulţumit. Lucrez la fel de mult ca întotdeauna, dar mă simt energizat şi, parţial, am acceptat rolul dintr-un motiv cât se poate de egoist - să fiu la Los Angeles, acasă adică, cu copiii mei.

Îţi place să faci televiziune? E cu totul diferit de film. Lucrăm mai rapid decât în film şi e bine. Am un ritm de lucru. Chestia asta mă sileşte să fiu mai disciplinat şi foarte bine pregătit, pentru că trebuie să-ţi cunoşti bine personajul - în televiziune nu se prea pierde timpul. Trebuie să ştii ce vrei de la o scenă înainte de filmare şi, când se porneşte camera, nu ai timp să-ncerci diferite lucruri. Prin urmare, mă pregătesc mai mult ca înainte.

Crezi că, în prezent, televiziunea e mai ofertantă decât cinema-ul? Cinema-ul s-a schimbat mult. Când am debutat, făceai fie film, fie TV. N-aveai voie să jonglezi cu ambele. Dar cinemaul nu era aşa de pretenţios ca azi. Acum ai fie blockbustere, fie filme independente (în care nu eşti plătit). Actorii trebuie să lucreze, iar televiziunea e o opţiune grozavă. Şi deşi a apărut reality TVul, tot există mai multe oferte can altă parte. Şi s-a ridicat mult ştacheta reţelelor TV - după ce vezi un serial HBO sau TNT, vrei s-arate şi serialul tău la fel de bine. Şi cum există mai puţine oferte de muncă pentru scenarişti, aceştia au devenit tot mai buni. Oferta redusă de locuri de muncă a sporit calitatea.

Ce cred copiii tăi despre serial? Sunt un pic confuzi. Seara, când ajung acasă, mă întreabă dacă am împuşcat pe cineva. Nu se uită la toate episoadele, dar cel mic, de exemplu, care are 6 ani, habar nare ce se petrece - se uită pentru că fraţii lui mai mari se uită. Vrea să fie în aceeaşi cameră cu ei. Ieri le-am adus nişte alice pentru că am ştiut c-o să-i amuze. Doar că le-au luat cu ei la şcoală şi a trebuit să le recuperez înainte să fie exmatriculaţi.

<object height="349" width="560"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0tl7BmJm46I?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/0tl7BmJm46I?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="349" width="560"></embed></object>

Ne puteți urmări și pe Google News