Evenimentul Zilei > Social > Chirurgi dedicați. Au continuat operația pe cord deschis, deși spitalul se afla în flăcări
Chirurgi dedicați. Au continuat operația pe cord deschis, deși spitalul se afla în flăcări

Chirurgi dedicați. Au continuat operația pe cord deschis, deși spitalul se afla în flăcări

Într-un spital din Rusia medicii chirurgi au finalizat cu succes o operaţie pe cord deschis, în timpul clădirea clinicii în care lucrau a fost cuprinsă de flăcări și ardea puternic.

Astfel, chirurgii au încheiat cu succes  o operaţie pe cord deschis, în timp ce spitalul lor era devastat de un incendiu, la Blagoevşcensk, În Extremul Orient, unde clinica de chirurgie cardiacă a luat foc şi din care au fost evacuate 128 de persoane din clădirea plină de fum.

Operația nu putea fi întreruptă, viața pacientului fiind în pericol

Operaţia, care se desfășura într-un bloc operator situat la parter, nu a putut fi întreruptă în pofida incendiului.

„Nu ne puteam întrerupe, trebuia să salvăm această persoană şi am făcut totul la cel mai înalt nivel. Operaţia s-a terminat, fără dificultăţi”, a anunţat vineri, la postul de televiziune Rossiya 24, medicul însărcinat, Alentin Filatov. „N-a existat nicio panică”, a subliniat și asistenta Antonina Smolina.

Conform declarațiilor pompierilor din  serviciul de intervenţie, un cablu electric a fost adus în blocul operator, după ce electricitatea a fost tăiată în clădire, iar ventilatoare au fost instalate în vederea evacuării fumului.

„Controlarea incendiului a fost complicată de faptul că focul era activ pe toată suprafaţa de 1.600 de metri pătraţi”, a anunţat, într-o înregistrare video difuzată de către autorităţi, adjunctul directorului Serviciilor pentru situaii de urgenţă din regiune, Konstantin Rîbalko.

Totul e bine când se termină cu bine. Medicii și salvatorii vor fi premiați

Odată terminată procedura chirurgicală şi după ce s-au asigurat că nimic nu ameninţa viaţa pacientului, salvatori l-au evacuat şi au părăsit clădirea în flăcări. împreună cu el, pentru a-l conduce la alt spital, anunţă autorităţile locale.

Incendiul a fost cauzat de o problemă electrică, potrivit primelor concluzii. Acesta a fost controlat fără să facă vreo victimă.

Potrivit autorităţillor locale medicii care au continuat operaţia pe cord deschic în timpul incendiului vot fi premiați. La fel şi pe pompierii care au stins incendiul și au rezolvat ca oprația să se desfăsoare cu tot ce era necesar, scrie news.ro.