Evenimentul Zilei > Actualitate > Chinezii din Europa își fac bagajele! Unii plătesc adevărate averi să se întoarcă acasă!
Chinezii din Europa își fac bagajele! Unii plătesc adevărate averi să se întoarcă acasă!

Chinezii din Europa își fac bagajele! Unii plătesc adevărate averi să se întoarcă acasă!

Date fiind ravagiile pe care coronavirusul le face în Europa, chinezii se pregătesc să se întoarcă în țara natală.  Unii nu ezită să plătească un zbor de întoarcere cu un avion privat, notează site-ul francez 20minutes.fr.

Chinezii care se întorc din străinătate se confruntă și cu altfel de probleme. Pe rețelele de socializare, mulți îi critică pe acești „iresponsabili” care readuc virusul în China. Deja au fost identificate peste 200 de cazuri importate din Europa. În această săptămână, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Beijing le-a recomandat studenților să evite întoarcerile „dacă nu sunt absolut necesare”.

Chinezii din Europa sunt speriați mai ales de lipsa de fermitate a guvernelor occidentale și de faptul că populația nu respectă niciun fel de reguli. „Epidemia este gravă în Marea Britanie, iar politica lui Boris nu este adaptată”, spune un student pe nume Zhou, care a reușit să ajungă pe aeroportul din Shanghai Pudong. Dacă Zhou s- întors cu o cursă de linie, un tată bogat a trimis un avion la Londra pentru a-și repatria fiica, potrivit companiei chineze IFlyPlus. L-a costat 1 milion de yuani, circa 130.000 de euro.

În prima jumătate a lunii martie, compania IFlyPlus a declarat că a înregistrat o creștere de 227% în cursul anului în ceea ce privește cursele China- europa.

Mulți chinezi nu se pot întoarce. Sun Qiujie, 27 de ani, angajată în publicitate la Paris trebuie să lucreze în continuare. „Părinții mei înnebunesc, vor să mă duc acasă. De fiecare dată când vorbim unii cu alții, ne apucă plânsul ”, spune ea.

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News