Evenimentul Zilei > Actualitate > CHINA UMILEŞTE întreaga lume. Cum arată noile AUTOSTRĂZI chinezeşti şi de ce stă ROMÂNIA la colţul RUŞINII| GALERIE FOTO
CHINA UMILEŞTE întreaga lume. Cum arată noile AUTOSTRĂZI chinezeşti şi de ce stă ROMÂNIA la colţul RUŞINII| GALERIE FOTO

CHINA UMILEŞTE întreaga lume. Cum arată noile AUTOSTRĂZI chinezeşti şi de ce stă ROMÂNIA la colţul RUŞINII| GALERIE FOTO

În iunie 2011, chinezii au inaugurat proiectul Jiaozhou Bay Connection, un ansamblu de poduri deasupra mării, care au o lungime de 42,4 km.

  ROMÂNIA i-a înnebunit pe STRĂINI. Care sunt imaginile care distrug MITUL MIZERIEI româneşti | GALERIE FOTO 

Iar asta nu e totul: cel mai lung segment are lungimea de 26,7 km şi a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai lung pod peste apă din lume, conform romaniacurata.ro.

Pentru a construi podurile peste mare, chinezii au folosit 450.000 de tone de oţel. Cantitatea ar fi fost suficientă pentru a construe 65 de turnuri Eiffel, după cum notează sursa citată.


  Soldaţii UCIGAŞI. Cum se antrenează cei mai DURI militari care bagă GROAZA în jihadişti | VIDEO ŞOCANT 

La realizarea proiectului au fost folosite şi peste 2,3 milioane de tone de beton, iar construcţia ar putea rezista la un cutremur de 8 grade pe scara Richter, la taifunuri sau la impactul unei nave cu o greutate de 300.000 de tone.

Cât a costat proiectul

După cum notează BBC, proiectul a costat 1,36 miliarde de euro. Daily Mail scrie despre 1,32 miliarde de euro, în timp ce The Guardian avansează suma de 1,86 miliarde de euro.

Oricare ar fi cifra exactă, podul a costat de şase ori mai puţin decât cele aproape 8,5 miliarde de euro, cât vor plăti românii pentru cei 53 de km ai autostrăzii Comarnic – Braşov.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arată autostrada din China care umileşte întreg Occidentul.


  Cu TUNURILE spre MOSCOVA. Cum arată noul TANC UCRAINEAN menit să-i îngrozească pe RUŞI | GALERIE FOTO