Liderul chinez Xi Jinping este îngrozit de proliferarea creștinismului în țara sa. Aceasta este explicația politicii dure îndreptate împotriva celor care cred în Hristos.
China se teme de “răscoală”! Xi pune în practică de ani buni o strategie dură de combatere a credinței. Iar pandemia a oferit pretextul perfect pentru intensificarea supravegherii. În încercarea de a menține controlul în țară,conducerea chineză de partid și de stat este extrem de preocupată de prozelitismul creștin. Numărul credincioșilor a atins deja 97 de milioane de oameni și e în continua creștere.
China se teme de “răscoală”!
Dr. Ron Boyd-MacMillan, director de cercetare strategică la Open Doors, susține că numărul creștinilor din China ar putea ajunnge la 300 de milioane de oameni până în 2030 . Perspectiva le dă mari bătăti de cap liderilor de la Beijing.
Istoria secretă. Cum i-au dus comuniștii de nas pe legionari
„Credem că la motivul pentru care Biserica Chineză este atât de vizată este că liderii sunt speriați. Atât de dimensiunea Bisericii, cât și de creșterea ei. Și dacă va menține ritmul din 1980 încoace, vor fi 300 de milioane până în 2030. Chinezii fac planificare pe termen lung. Planul lor economic, de exemplu, merge până în 2049. Așadar acest lucru îi deranjează. Pentru că au temerea că, dacă Biserica continuă să crească așa, atunci vor trebui să împartă puterea”.
Război împotriva religiei
Partidul Comunist a instituit o politică de “Chinafication” pentru a topi creștinismul ]n identitatea culturală a Chinei. De altfel, represiunea împotriva religiei nu lovește numai creștinii. China este acuzată că a creat lagăre de muncă forțată pentru musulmani în Xinjiang. Se estimează că circa un milion de musulmani uighuri au fost trimiși în tabere de reeducare de către guvernul lui Xi.
Care e asemănarea dintre China și SUA? Bancul îngrozește America
Mai mult. secretarul de externe al Marii Britanii, Dominic Raab, și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la încălcările drepturilor omului. mai ales după intrarea în vigoare a noii legi privind securitatea în Hong Kong. După adoptarea noii legislații, China a declanșat arestări în masă în rândul activiștilor pentru democrație, scrie ziarul britanic Express.