China, destinație de vacanță la mare căutare după ridicarea restricțiilor COVID

China, destinație de vacanță la mare căutare după ridicarea restricțiilor COVID Sursa: Pixabay

Numărul persoanelor care au călătorit în interiorul Chinei în timpul vacanței de o săptămână de Anul Nou Lunar a crescut cu 74% față de anul trecut, după ce autoritățile au eliminat restricțiile COVID-19 care au înăbușit călătoriile timp de trei ani, a anunțat presa, sâmbătă, potrivit Reuters.

Un număr estimat de 226 de milioane de călătorii interne au fost efectuate prin toate mijloacele, inclusiv cu avionul, în timpul săptămânii de sărbătoare care s-a încheiat vineri, a raportat televiziunea de stat CCTV, citând cifre guvernamentale.

Această cifră se compară cu aproximativ 130 de milioane de călătorii interne în timpul săptămânii de vacanță de anul trecut, potrivit Ministerului Transporturilor.

În ultima vacanță de Anul Nou Lunar înainte de apariția noului coronavirus la sfârșitul anului 2019 în orașul central Wuhan, au fost efectuate aproximativ 420 de milioane de călătorii interne.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce privește călătoriile în străinătate, Administrația Națională pentru Imigrări (NIA) a declarat vineri că numărul călătoriilor transfrontaliere a crescut de peste două ori în primele șase zile de vacanță - la un total de 2,39 milioane, în creștere cu 123,9% - comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Anul Nou, cea mai importantă sărbătoare din China

În timpul vacanței de Anul Nou Lunar din 2019, au fost efectuate în total 12,53 milioane de călătorii transfrontaliere, a anunțat agenția de presă Xinhua.

Anul Nou Lunar este cea mai importantă sărbătoare a anului în China, când un număr uriaș de persoane care lucrează în orașele de coastă prospere se îndreaptă spre orașele și satele lor natale pentru o reuniune de familie care are loc o dată pe an.

Însă, timp de trei ani, oamenilor li s-a spus să nu călătorească în timpul sărbătorii, cei care au insistat riscând să fie blocați brusc, să facă mai multe teste COVID, să fie puși în carantină și chiar să fie admonestați de unitățile lor de muncă.

China a renunțat la politica sa strictă „zero COVID” la începutul lunii decembrie, după proteste împotriva restricțiilor, permițând oamenilor să călătorească și virusului să se răspândească rapid în întreaga țară.

(sursa: Mediafax)