Wong liderul demonstrațiilor pro-democrație din urmă cu cinci ani, s-a aflat și în mijlocul protestelor care au escaladat în violențe la jumătatea lunii iunie, temându-se că Beijingul exercita un control mai mare asupra orașului.

Wong avea 17 ani când a devenit fața Mișcării Umbrella condusă de studenți, nu a fost o figură proeminentă în protestele actuale, proteste care nu au un lider asumat.

El a fost eliberat din închisoare în iunie, după ce a executat o pedeapsă de cinci săptămâni pentru ofensă la adresa instanței.

Partidul politic al lui Wong, Demosisto, care militează pentru o democrație mai mare în Hong Kong, a declarat pe contul său oficial de Twitter: „Acum a fost trimis la sediul Wan Chai, iar avocații lui Demosisto se ocupă de acest caz”.

Poliția a declarat că Wong și Chow, amândoi 22 de ani, au fost arestați vineri sub suspiciunea de „organizare a unei adunări neorganizate” și „participarea în cunoștință de cauză la adunarea neautorizată”.

Chan, fondatorul Partidului Național Hong Kong, care a fost interzis în septembrie anul trecut, a fost arestat joi pe aeroportul internațional din Hong Kong, pentru „participarea la revolte” și „atacarea poliției” în timpul unui protest din 13 iulie, a spus poliția. .

Potrivit Reuters, poliția a refuzat organizarea unui marș pro-democrație care urma să aibă loc sâmbătă.

Tulburări în Hong Kong au început după ce China a introdus un proiect de lege de extrădare, acum suspendat, care ar fi permis oamenilor să meargă în China pentrua fi judecați în instanțele controlate de Partidul Comunist.