China a declanșat cel mai diabolic plan. De ce nu mai doarme Joe Biden

China a declanșat cel mai diabolic plan. De ce nu mai doarme Joe Biden

O nouă clasă de antreprenori chinezi dă non-stop noi impulsuri sectorului inteligenței artificiale, investiții ce agită somnul președintelui american Joe Biden, care și-a exprimat intenția de a intra în legătură cu fondatorul Megvii, cel mai important start-up din domeniul AI 

RAINEWS (Italia), 4 mai 2021 - „Strategiile politice ale administrației SUA pentru a înfrunta și a preveni hegemonia chineză în lume trebuie să se concentreze pe coexistența pașnică între cele două națiuni”. Este unul dintre conceptele cheie pe care Henry Kissinger, fost secretar de stat american, le-a ilustrat într-un interviu recent acordat ziarului german Die Welt.

Personaj cheie al călătoriei istorice a lui Richard Nixon în China, în 1972, planificată cu ceea ce era numită „diplomația de ping pong”, Henry Kissinger este expert în gigantul asiatic. O autoritate în ceea ce priveşte relațiile cu Republica Populară, despre care a scris, printre altele, volumul „China”, care a devenit un bestseller. "Este riscant ca rivalitatea dintre SUA și China și, prin urmare, dintre China și Occident să se intensifice și să se concentreze asupra războiului tehnologic, transformându-se într-un conflict total asupra inteligenței artificiale,", a continuat Kissinger în interviu. "AI este un fenomen care va afecta nu numai economia mondială, ci și viziunea filosofică a omului asupra naturii și percepția sa asupra realității. Pentru a face față tuturor acestor lucruri, este necesar ca SUA să mențină un nivel înalt de performanță în acest domeniu, dar în același timp, ar fi o greșeală să concluzionăm că China este, sau urmează să devină automat superioară în arena AI". 

Numai că între timp, China pare să avanseze fără să se uite înapoi. În ciuda pandemiei, planul Made in China 2025 nu pare să fi suferit niciun moment de stagnare.

La sfârșitul lunii aprilie, la Fuzhou s-a încheiat cel de-al patrulea „Summit China Digital”, o reuniune menită să scoată la lumină ultimele noutăţi și aplicații ale tehnologiilor digitale, inclusiv blockchain, 5G, AI și big data. Giganți tehnologici precum Huawei, Alibaba și Tencent și-au prezentat cele mai noi produse pentru a contribui la îmbunătățirea e-guvernării și la construirea unei societăți mai inteligente. China a depășit urgența de sănătate datorită tehnologiei, folosită pentru a urmări infecțiile, pentru a construi în câteva zile spitale gigantice, pentru a trata cu asistenți vocali pacienții rămași acasă, pentru a face pași de gigant în domeniul telemedicinei, supercomputerelor și fizicii cuantice. O nouă clasă a antreprenorilor chinezi dă non-stop noi impulsuri sectorului inteligenței artificiale, investiții ce agită somnul președintelui american Joe Biden, care și-a exprimat intenția de a intra în legătură cu fondatorul Megvii, cel mai important start-up chinez în domeniul AI (recunoaștere facială și deep-learning). 

În ciuda faptului că principala sa piață se află în China, Megvii este interesată să se extindă şi la nivel internațional, cultivând visul de a deveni un lider global. Până acum, Megvii a strâns 700 de milioane de dolari în capitalizare de la investitorii din Emiratele Arabe Unite și anterior, de la Alibaba. De asemenea, este un punct de referință esențial pentru Ministerul chinez al Securității Publice și a primit o nouă recunoaștere a prestigiului internațional după ce UNHCR a dizolvat orice umbră de îndoială că ar fi fost folosită în Xinjiang, ca sistem de urmărire a minorității musulmane uigure care locuiește în regiune. 

 

Articol de Maria Novella Rossi

Traducerea Cătălina Păunel/cpaunel/fmatei

 

Ne puteți urmări și pe Google News