Chelaru (PSD): USL va mobiliza electoratul suficient pentru validarea referendumului

Chelaru (PSD): USL va mobiliza electoratul suficient pentru validarea referendumului

Senatorul PSD Ioan Chelaru consideră că USL va mobiliza electoratul suficient pentru a valida referendumul privind revizuirea Constituţiei.

„Cred că este o decizie înţeleaptă de organizare a referendumului în 2 zile, pentru că suntem sub imperiul vechii legi, la care pragul de validare este de 50 la sută plus 1. Eu spun că în 2 zile se poate atinge acest prag. Nu este un lucru uşor, dar cred că aparatul de partid din USL va avea un cuvânt de spus pentru mobilizarea electoratului”, a declarat parlamentarul PSD, citat de Agerpres.

Senatorul Ioan Chelaru, care este şi vicepreşedintele comisiei de revizuire a Constituţiei, a adăugat că se fac eforturi ca, până la sfârşitul lunii ianuarie, să fie discutate noile amendamente.

„Suntem în plin efort al comisiei de revizuire pentru a finaliza amendamentele, urmare a discuţiei cu Comisa de la Veneţia şi discuţiile cu Consiliul Legislativ. Voi trimite săptămâna viitoare amendamentele către colegii din comisie. Este vorba de un proiect de revizuire a Constituţiei şi este nevoie de voturile a două treimi a membrilor comisiei. Dorim, aşadar, ca, până la sfârşitul lunii ianuarie, să finalizăm şi să traducem noul proiect de Constituţie pentru a-l trimite Comisiei de la Veneţia. Această comisie se va reuni în a 98-a sesiune plenară în perioada 21-22 martie”, a afirmat Chelaru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Membrii comisiei se vor reuni pe 27 martie, atunci când vor discuta toate amendamentele noi, inclusiv cele trimise de organismele profesionale, cu care de altfel, membrii comisiei se vor întâlni la Parlament.