CERCETĂTORII anunţă: Se va găsi în sfârşit LEACUL pentru SIDA şi CANCER

CERCETĂTORII anunţă: Se va găsi în sfârşit LEACUL pentru SIDA şi CANCER

Unul dintre principalele obiective atât ale oamenilor de ştiinţă, cât şi ale cercetătorilor în domeniul sănătăţii este acela de a descoperi un tratament sigur şi eficient al celor mai grave afecţiuni lipsite de leac, precum SIDA sau cancer.

1.SIDA

Virusul HIV, responsabi de declanşarea temutei boli SIDA, le dă în continuare bătăi de cap oamenilor de ştiinţă, afecţiunea neavând niciun leac până la ora actuală, este cunoscut doar un tratament care să stabilizeze starea bolnavului. Factorul declanşator al SIDA fiind un virus, acesta este în continuă schimbare şi evoluţie, nefiind cunoscute încă în totalitate formele de manifestare ale acesteia, însă cercetătorii anunţă că ar putea fi găsit un leac pentru SIDA în următorii 10 ani.

2. Malaria

Malaria este o boală responsabilă de foarte multe decese la nivel global, 207 oameni fiind anual infectaţi. A fost deja testat un vaccin care s-a dovedit a fi eficient într-un procent de 46%.

3. Tuberculoza

Afecţiune pulmonară foarte gravă, tuberculoza este o boală fatală în cele mai multe cazuri, aproape niciun vaccin neavând eficienţă în cazul acesta. Cercetătorii anunţă însă că studiile îndelungate cu privire la descoperirea unui tratament care să dea roade.

4.Ebola

Infecţia cu Ebola este o boală cu atât mai gravă fiindcă e contagioasă, astfel descoperirea cât mai rapidă a unui leac este imperios necesară. Oamenii de ştiinţă se ocupă de serii întregi de teste în ţările afectate, pentru a stabili cauzele exacte pentru a putea în cele din urmă să creeze antidotul.

5. Cancer

Fiind una dintre cele mai comune afecţiuni din lume ce pot aduce moartea în scurt timp, cercetătorii s-au ocupat îndelung de studiile asupra tuturor posibilelor şanse de a găsi un tratament eficient şi, susţin ei, sunt foarte aproape. Există deja câteva metode de succes în ce priveşte prevenirea cancerului, cum ar fi vaccinul HPV ori cel antihepatic.

6. Alzheimer

În urma foarte multor metode de cercetare în ceea ce priveşte factorul declanşator al Alzhermer-ului, oamenii de ştiinţă descoperit o substanţă chimică care ar putea opri evoluţia bolii mintale şi mai mult, chiar de a o preveni. Cercetătorii estimează că leacul Alzheimer ar putea fi scos pe piaţă în numai 15 ani de acum.