Evenimentul ZileiSocialCEO-ul JPMorgan consideră criptomonedele o înșelătorie

CEO-ul JPMorgan consideră criptomonedele o înșelătorie

CEO-ul JPMorgan consideră criptomonedele o înșelătorie
Jamie Dimon disprețuiește bitcoinul și alte criptomonede, susținând că acestea nu servesc la nimic în afară de a fura banii cumpărătorilor pentru a plăti deținătorii monedelor. „Sunt sceptic cu privire la cripto”, a declarat CEO-ul JPMorgan.

„Sunt scheme Ponzi descentralizate, iar ideea că sunt benefice oricui este incredibilă”, a adăugat Dimon în timpul audierii, care s-a concentrat pe tragerea la răspundere a celor mai mari bănci din America. El a menționat cum cripto facilitează furtul, spălarea banilor, traficul sexual și alte infracțiuni. „Este periculos”, a spus el.

Problemele pieței cripto

Bancherul a trasat o linie între monedele digitale care sunt pur speculative și tehnologiile „reale” precum blockchain, finanțarea descentralizată (DeFi) și jetoanele care simplifică procesele sau servesc alte funcții. Dimon a spus că nu ar avea nicio problemă cu o „stablecoin” reglementată corespunzător, care este o monedă digitală care are valoarea legată de un activ stabil, cum ar fi dolarul american.
„Suntem un mare utilizator de blockchain”, a spus el, subliniind existența unei monede JPMorgan care poate fi schimbată în dolari la un curs fix.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Poate fi mutat exact așa cum pot fi mutate criptomonedele.”
Dimon este unul dintre directorii care trag un semnal de alarmă asupra criptomonedelor. În aprilie, Warren Buffett a spus că nu va plăti niciodată bani pe criptomonede. Partenerul de afaceri al lui Buffett, Charlie Munger, a declarat că monedele cripto nu au valoare și au subminat sistemul financiar al SUA.

Scăderea Bitcoin

Bitcoin, care a crescut în prețul de 64.000 de dolari în noiembrie, se tranzacționează acum sub 20.000 de dolari. Limita globală a pieței cripto s-a redus cu mai mult de două treimi în aceeași perioadă, de la aproximativ 2,8 trilioane de dolari la 930 de miliarde de dolari.
Dimon și-a împărtășit perspectivele pentru economia SUA în timpul audierii de miercuri. El a avertizat cum creșterea prețurilor la gaze și alimente distruge gospodăriile americane. El a semnalat probleme persistente ale lanțului de aprovizionare, invazia Ucrainei de către Rusia și înăsprirea politicii monetare de către Rezerva Federală, deoarece preocupările planează asupra țării, potrivit Business Insider.


Accesează: