Evenimentul Zilei > Economie > CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, are planuri mari pentru industria crypto din România
CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, are planuri mari pentru industria crypto din România

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, are planuri mari pentru industria crypto din România

Changpeng Zhao, CEO-ul Bianance, cel mai mare exchange de crypto din lume, a avut o serie de întrevederi cu mai mulți oficiali români, printre care și Sebastian Burduja, Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. Vizita miliardarului chinez nu a creat vuiet la nivel național, în contextul în care el conduce o afacere pe piața crypto estimată la aproape 300 de miliarde de dolari.

Changpeng Zhao s-a născut în 1977, iar la vârsta de doar 12 ani a părăsit China și s-a stabilit în Canada, după ce tatăl său a fost exilat de guvernul chinez. De-a lungul timpului, el a lucrat la Bursa de Valori din Tokyo, Bloomberg Tradebook, iar din 2013 a intrat în lumea criptomonedelor.

În 2014, Zhao și-a vândut apartamentul din Shanghai, pe care a primit un milion de dolari, iar cu banii și-a cumpărat Bitcoin.

La trei ani distanță a lansat bursa de criptomonede Binance, iar în mai puțin de opt luni a reușit să o transforme cea mai mare bursă de criptomonede din lume în funcție de volumul de tranzacționare. În aprilie 2019, Binance a lansat Binance Smart Chain, care are funcționalitate de contract inteligent și este un concurent al Ethereum.

CEO-ul Binance a făcut o vizită în România, luni, 19 septembrie, iar conferința de presă a avut loc într-un cadru restrâns, în condițiile în care reprezintă una dintre cele mai recunoscute fețe din industria crypto.

Changpeng Zhao vrea să investească în România pentru a dezvolta industria crypto

Miliardarul chinez s-a întâlnit cu mai mulți oficiali români, discutând despre viitoarele reglementări din industria care l-a consacrat. Potrivit revistei Forbes, averea sa este de 17,4 miliarde de dolari, dar cu toate acestea, Bloomberg Billionaire Index susține că are 96 de miliarde de dolari, ceea ce îl pune în capul listei privind cele mai bogate persoane din lumea criptomonedelor.

Zhao a declarat că nu se consideră cea mai bogată persoană din industria crypto, precizând că este un simplu antreprenor care vrea să-și maximizeze profitul. El a spus că banii ajung să nu mai fie un factor important după o perioadă de timp, aceștia pierzându-și valoarea.

„(…) Banii își pierd valoarea după o anumită cifră. Așa că un milion de dolari este o sumă de bani, bine, banii pot fi investiți într-un proiect, iar tu vrei niște bani pentru a dezvolta un proiect, să investești, să angajezi o echipă.

Azi nu mai suntem limitați de asta. Limitările țin de oamenii pe care îi putem angaja, asta este partea grea. Banii sunt doar o dimensiune, ceea ce devii este o altă dimensiune, sănătatea la fel, timpul tău la fel. Când ajungi să maximizezi o resursă limitată deja vrei să le ridici și pe celelalte. În prezent îmi folosesc energia să dezvolt comunitatea și nu mă gândesc așa mult la a face bani. Avem un departament care se ocupă de donații. Treaba mea este să găsesc cea mai bună echipă”, a spus Changpeng Zhao.

Miliardarul chinez a declarat că-și va dona întreaga sa avere

Întrebat cu vede viitorul industriei crypto, Zhao a declarat că această tehnologie nouă este folosită doar de 3% din populație. În momentul în care va fi folosită de 20%, aceasta va lua avânt.

(…) După ce este folosită 20 și ceva de procente, ea devine mainstream și va crește exponențial. Care aplicație o va face să ajungă aici nu sunt sigur. Este ca și cum am spune care aplicație a făcut internetul să fie mainstream. Este social media, sunt cumpărăturile online? Cred că totul contribuie puțin câte puțin, inclusiv telefoanele mai performante. Nu cred că va fi un singur lucru. De aceea încercăm să dezvoltăm mai multe proiecte care să crească. Internetul nu a fost creat de o singură persoană. Așa că eu cred că inovația vine din a avea multe lucruri, mai bune decât cele la care participi deja”, a mai spus miliardarul.

Chiar dacă are o avere de zeci de miliarde de dolari, Zhao a recunoscut că nu deține proprietăți, mașini de lux și nici alte bunuri. De asemenea, el nu are nici bani în conturi la bănci, toată averea sa fiind deținută în monede virtuale.

„Îmi place să călătoresc și călătoresc mult, dar nu îmi plac lucrurile fizice. Nu am mașini, deoarece nu le pot muta dintr-o țară în alta, dar îmi place să văd lumea. Trebuie să vedem lumea. Asta îmi place să fac, să văd diferite culturi, fac exerciții fizice, ies cu prietenii, lucruri normale pe care toți oamenii normali le fac. Nu îmi place arta, nici mașinile, pentru că nu le pot lua cu mine peste tot. De asemenea nu ascult muzică, ascult cărți când am timp liber care mă ajută să înțeleg cum funcționează lumea în care trăim. Încerc să îmi minimizez hobby-urile și să nu fac foarte multe lucruri”, a conchis Changpeng Zhao, scrie Capital.ro.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: