Evenimentul Zilei > Economie > Centura București. Cât va mai dura coșmarul
Centura București. Cât va mai dura coșmarul

Centura București. Cât va mai dura coșmarul

Compania Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, luni, contractul pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN Centura București, sectorul DN2 până la Autostrada A2. Durata contractului este de 75 de luni si cuprinde: 15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor.

CNAIR a mai avizat, luni, proiectul tehnic pentru secțiunea 1 a autostrăzii Sibiu–Pitești (Sibiu – Boița). Contractul de proiectare și execuție, cu o valoare de peste 610 milioane de lei , fără TVA a fost semnat în aprilie 2019 cu cei de la Compania Porr Construct SRL. Durata contractului prevede 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție. Antreprenorul va depune documentația necesară obținerii Autorizației de Construire, emisă de către Ministerul Transporturilor.

În privința Autostrăzii Transilvania, documentația pentru secțiunea 3B5 Nușfalău–Suplacu de Barcău a fost validată de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, iar termenul de depunere a ofertelor este 9 martie 2020. Valoarea estimată a contractului pentru proiectarea și execuția a 13,55km de autostrada este de 39 milioane lei.

 

PAGINA ANTERIOARA