De exmplu, la Spitalul Județean din Timișoara, cel mai mare spital regional din vestul țării și unitatea sanitară cu cea mai mare adresabilitate, compartimentul special destinat nu este nici acum funcțional. Abia în urmă cu câteva zile s-a transmis, Ministerului Sănătății, lista cu aparatura necesară.

După evenimentul de la Colectiv s-a constatat că în Rommnia nu există secții destinate tratării pacienților ”mari arși”. La Timișoara, Consiliul Județean, a alocat imediat 800.000 de euro pentru amenajarea unei secții speciale. Cu acești bani s-au pregătit primele boxe. Alte 600.,000 de euro sunt alocate anul acesta pentu pregătirea a încă trei boxe destinate tratării pacienților cu arsuri grave. Investiția se umple de praf, nefolosită, pentru  că nu există aparatură cu care să fie dotate încăperile. Înțelegerea era simplă: Consiliul Județean finanțează amenajarea, Ministerul Sănătății dotează.

Până acum însă Ministerul Sănătății nu a reușit să achiziționeze aparatura pe care le-a promis-o medicilor de la Timișoara, măcar pentur primele saloane finalizate.

Potrivit managerului Spitalului Județean Timișoara, lucrurile abia acum încep să se miște. ”Licitația a fost începută de Ministerul Sănătății pe fonduri de la Banca Mondială. Acum câteva zile am predat lista cu aparatatura necesară. Un director de la Banaca Mondială și un reptrezentant al Ministerului Sănătății au fost să vadă investiția realizată deja”, a declarat pentru EVZ Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

De asemenea, aparatele pentru Terapie Intensivă vor fi livrate până la sfârșitul anului. Licitația desfășurată de Ministerul Sănătății a fost finalizată și urmează, conform cerințelor de la Chirurgie Plastică, să fie distribuite. Valoarea totală a aparaturii este în jur de 17 milioane de lei, a mai completat Craina. În aceste condiții Centrul de Mari Arși de la Spitalul Județean  Timișoara ar putea fi funcțional la jumătatea anului viitor. (Foto: Adrian Pîclișan)

 

 

 

Te-ar putea interesa și: