Femeia, care a șocat o țară întreagă, după ce a împins o tânără în fața metroului, ar avea probleme psihice, iar anchetatorii se tem că ar putea să-și facă rău chiar și în arest.

Astfel, autoritățile au pregătit o celulă specială pentru Magdalena Șerban, unde să stea în siguranță, fără a încerca să-și facă rău. În celula pregătită pentru atacatoarea de la metrou ar exista o singură oglindă, de inox, pe care femeia nu ar putea sub nicio formă să o spargă.

În plus, ferestrele celulei sunt plasate în partea superioară a pereților, astfel că atacatoarea nu va putea ajunge la nivelul lor. Astfel, anchetatorii s-au asigurat că riscul femeii de a se răni sau chiar sinucide este nul.

”Este vorba de o cameră specială, complet capitonată, cu paturi la medie înălțime, cu oglindă din inox și cu geamul, oricum dublat de gratii, ridicat la o înălțime la care deținutul închis acolo nu poate să ajungă. În încăpere, nici un obiect de mobilier nu are colțuri și este capitonat, precum în spitalele din rețeaua civilă destinate bolnavilor cu probleme psihice. Celula, în care deținuta a fost plasată singură pentru a nu exista riscul unor altercații sau chiar al unor evenimente mai grave, are baie proprie. Într-o asemenea încăpere, riscul de a se răni este aproape nul”, au precizat surse din penitenciar, pentru Libertatea.ro.

Magdalena Şerban, arestată preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de omor şi tentativă de omor, a fost transferată, din arestul Poliţiei Capitalei la Spitalul Penitenciar Jilava, unde va fi supusă unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă avea discernământ în momentul comiterii omorului. 

Procurorii încearcă să afle ce a determinat-o pe femeie să ia viaţa tinerei de 25 de ani, Alina Ciucu, în staţia de metrou Dristor 1. Magdalena Şerban este cercetată pentru infracţiunile de omor calificat şi tentativă de omor.