Cele mai rele trei alimentele. Durata vieții poate fi scurtată considerabil. Ce spun studiile recente
- Maria Miron
- 27 martie 2022, 08:12
Cei care consumă carne de pui, vită ori produse lactate sunt direct vizați de noile studii, care arată că aceste alimente din consumul zilnic scad durata de viață. Cercetătorii americani transmit faptul că aceste produse alimentare conțin aminoacizi cu sulf, iar consumul unei cantități mari din acești acizi poate duce la un risc mai mare de boli cardiovasculare sau chiar deces.
Studiul a fost elaborat de Penn State University College of Medicine din Hershey, Pennsylvania. Cercetătorii americani transmit faptul că vita, puiul și lactatele conțin aminoacizi cu sulf, iar consumul unei cantități mari din acești acizi poate duce la un risc mai mare de boli cardiovasculare sau chiar deces.
Risc dublu de boli cardiovasculare ori deces
Cercetătorii au analizat rezultatele a 120.700 de participanți, din două studii desfășurate pe termen lung, observând că cei care au consumat o cantitate dublă de aminoacizi cu sulf, față de cea considerată rezonabilă, „au avut un risc anual cu 12% mai mare de a dezvolta o boală cardiovasculară și un risc cu 28% mai mare de a muri din cauza acestei afecțiuni pe parcursul celor 32 de ani de studiu", conform Merck Manuals.
Mai mult, dieta americană ar conține prea multe alimente cu conținut mare de proteină de origine animală.
„Noua cercetare evidențiază faptul că dietele bogate în proteine animale (și anume aminoacizii care conțin sulf în carne, pui și lactate) sunt legate de o sănătate mai precară. Iar dieta americană tipică conține prea multe din aceste alimente", spune Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim.
Legumele și fructele, alternativă la proteina animală
În detrimentul cărnii, putem opta pentru legume și fructe, dar nu trebuie să eliminăm complet această sursă de energie din dieta noastră.
„Studiul arată, de asemenea, că o dietă sănătoasă pentru inimă ar trebui să includă mai multe fructe și legume, precum și proteine vegetale, cum ar fi fasolea și nucile, în loc de carne și lactate", adaugă Lisa Young.
Foarte important este că „nu ar trebui să ne concentrăm doar pe acești aminoacizi, ci mai degrabă pe crearea unor modele alimentare sănătoase în general", transmite doctorul Young.
Otrava pe care milioane de români o consumă constant
InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de pasăre ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 37 de produse, de la diversi producători/distribuitori. Afla AICI care sunt producătorii si distribuitorii. Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat concluzii îngrijorătoare.
Din punct de vedere al procentajului de ficat de pasăre, acesta se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 45% din compoziția totală.
În ceea ce privește ingredientului principal: 56.76% au în compoziție drept prim ingredient ficatul de pasăre, 40.54% au în compoziție prim ingredient apa și 2.70% au în compoziție prim ingredient alt tip de carne. Printre ingredientele regăsite în compoziție: 18.92% au în compoziție proteină animală din/de porc, 18.92% au în compoziție slănină, 16.22% au în compoziție șorici, 5.40% au în compoziție ficat de porc, proteină animală din porc și slănină și 2.70% au în compoziție ficat de porc, proteină animală din porc, slănină și sorici.