Cele mai periculoase femei. Lista neagră a serviciilor secrete

Cele mai periculoase femei. Lista neagră a serviciilor secrete

Roshonara Choudhry, de 31 de ani, a încercat să îl ucidă pe parlamentarul britanic Stephen Timms, pe data de 14 mai 2010. L-a atacat cu un cuțit cu lama de 15 centimetri și a apucat să îl lovească de două ori, înainte de a fi dezarmată. Roshonara dorea să îl pedepsească pe Timms pentru că a votat pro-războiul din Irak.

Deși s-a născut în Londra, Anglia, dintr-o familie orginiară din Bangladesh, tânăra s-a autoradicalizat în urma ascultării/ vizualizării a peste 100 de ore de predici susţinute de fostul lider spiritual al Al Qaida din Peninsula Arabă, Anwar Al-Awlaki.

Ulterior, a declarat că nu intenţiona să se oprească până nu reuşea să îl omoare, chiar dacă acest lucru ar fi costat-o viaţa întrucât îşi dorea să fie martir/ să moară pentru fraţii şi surorile musulmane. Deşi grav rănit, parlamentarul a supravieţuit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anterior atacului era studentă în ultimul an la King’s College din Londra, unde se specializa în limba engleză şi comunicare. Era una dintre studentele eminente şi se implica periodic în activităţi extra-curriculare şi de voluntariat. După terminarea studiilor îşi dorea să devină profesoară.

În noiembrie 2010, a fost condamnată la închisoare pe viaţă pentru tentativă de omor, cu posibilitate de eliberare după minim 15 ani. Refuză să dea declaraţii sau să primească vizite din partea familiei.

În cadrul organizaţiilor teroriste, liderii utilizează metode diferenţiate de recrutare şi îndoctrinare a femeilor în funcţie de zona geografică vizată, se arată în analiza Intelligence….