Cele mai frecvente cauze ale amețelilor. Analizele pe care le puteți face

Cele mai frecvente cauze ale amețelilor. Analizele pe care le puteți face sursa foto. EVZ

Există mai mult cauze ale amețelilor, iar medicii recomandă o serie de analize pentru a afla cu ce boală vă confruntați sau care este tratamentul potrivit împotriva lor.

Cauzele amețelilor pot fi: probleme de echilibru, tulburări ale sistemului nervos, probleme la nivelul urechii interne, anemia, hipotensiunea sau hipertensiunea, și altele. Medicii au explicat de ce unele persoane se simt fără energie:

Problemele de echilibru: acestea pot fi cauzate de o leziune sau inflamație la nivelul urechii interne, care este responsabilă pentru controlul echilibrului.

Tulburările de ritm cardiac: amețelile pot apărea și la persoanele cu un ritm cardiac anormal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anemia este una dintre cele mai întâlnite cauze ale amețelilor.

Deshidratarea: Consumul insuficient de lichide poate duce la amețeli. Și stresul poate să fie o cauză.

Medicii au mai declarat că amețelile pot fi un simptom al unui accident vascular cerebral sau o tumoră cerebrală. Ei le recomandă persoanelor care se simt slăbite să meargă de urgență la un control. Un accident vascular cerebral (AVC) este o afecțiune gravă care se produce atunci când fluxul sanguin către o anumită zonă a creierului este întrerupt sau redus. Riscurile sunt mari, dacă nu ceri ajutorul doctorilor.

Sursa foto: arhiva EVZ

Ce analize poți face dacă te simți amețit

Persoanele care se confruntă cu amețelile pot face următoarele analize:

Analize de sânge: acestea pot include teste pentru a verifica nivelurile de glucoză, colesterol, hemoglobină (Hb) și alte analize care pot ajuta la identificarea anemiei sau a altor probleme de sănătate.

Electrocardiograma (ECG): aceasta poate fi utilizată pentru a verifica ritmul cardiac și pentru a identifica eventuale aritmii cardiace.

Tomografie computerizată (TC) sau rezonanță magnetică (RMN): ele pot fi utilizate pentru a investiga creierul și a identifica orice leziuni sau tumori.

Audiometrie: aceasta poate fi utilizată pentru a verifica funcția urechii interne și pentru a identifica orice probleme de echilibru.

Testul de echilibru: medicii vor analiza capacitatea organismului de a menține echilibrul.

Examen oftalmologic: Problemele de vedere care pot cauza amețeli.

Apoi, medicii îți vor da tratamentul de care ai nevoie pentru a scăpa de amențeli și de starea de slăbiciune, potrivit Doctorulzilei.