Cele mai atractive tablete PC de pe piaţa românească

Cele mai atractive tablete PC de pe piaţa românească

O tabletă PC costă, în magazinele noastre, între 400 şi 6.000 lei, în funcţie de dotări. Apple domină piaţa, dar branduri precum Asus, Samsung,HTC sau Acer oferă alternative viabile.

Tabletele PC devin rapid unele dintre cele mai dorite gadgeturi de pe piaţă, datorită faptului că oferă o flexibilitate în utilizare, "împrumutată" de la smartphone- uri, în paralel cu o putere superioară în aplicaţiile multimedia, asemănătoare cu cea a mini laptopurilor.

Pe acest segment, Apple este rege în lume: aproape 90% din traficul de internet pe tablete se face prin intermediul iPad-urilor. În România sunt peste 50.000 de tablete, din care 60% sunt iPad-uri, potrivit estimărilor din piaţă.

EVZ vă prezintă un top al celor mai atractive tablete disponibile la magazinele online româneşti, din punct de vedere al raportului calitate-preţ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apple iPad2

Desigur, liderul pieţei este prima opţiune a cumpărătorilor. Are sistemul de operare iOS 4, considerat cel mai bun pe acest segment, procesor dual-core, 512 MB RAM, hdd 16 GB şi ecran touchscreen de 9,7 inci. Preţul variază în zona 2.100-2.200 de lei şi se găseşte la magazine online precum Evomag, Emag, Mobile123 sau 3E. Cei care vor variantele de 32 sau 64 GB vor trebui să plătească cu 600-700 lei mai mult.

Asus Eee Pad Tranformer

Aceasta este una dintre cele mai bune alegeri pentru un fan Android. Sistemul de operare, versiunea 3.0, procesorul Nvidia Tegra 2, 1 GB RAM, ecranul de 10,1 inci sunt câteva caracteristici ale aparatului. Acesta se deosebeşte radical de alte sisteme prin faptul că i se poate ataşa o tastatură normală, putând fi manevrat ca un mini laptop. Preţul tabletei este de circa 1.700 – 1.800 lei, versiunea de 16 GB, la retaileri precum Emag, Evomag, Marketonline sau Azerty. Tastatura se cumpără separat pentru circa 500 lei.

Samsung Galaxy Tab 10.1

Este mai subţire şi mai uşor decât iPad 2 şi are inclus sistemul de operare Android 3.1 Honeycomb. Procesor Tegra dualcore, touchscreen 10.1, 1 GB RAM, 16 GB HDD. Preţul este comparabil cu iPad 2, circa 2.100 – 2.200 lei, la magazine online precum Emag, Evomag sau QuickMobile.

HTC Flyer

Este un produs apreciat pentru calitatea foarte bună a finisării şi culorile vii ale ecranului. Flyer are un procesor single-core, 1,5 GHz, memorie flash integrată 16 GB, 1 GB RAM, ecran 7 inci. Preţul se învârte în jurul valorii de 2.100 – 2.200 lei şi este oferit de magazine precum Evomag, Emag, Vexio sau TelefonulTau.

Acer Iconia W500

Aceasta este una dintre foarte puţinele opţiuni pentru fanii Windows 7. Sistemul vine cu un procesor AMD C-50 GHz, 1 GB DDR3 RAM şi placă video integrată Radeon HD6250 cu 256 MB, cu suport pentru DirectX 11. Preţul minim este de circa 2.100 lei, dar poate ajunge şi la 2.700 lei. Printre retailerii care oferă acest produs sunt Emag, Evomag, Clickshop sau Pro. În preţ poate fi inclusă însă şi o tastatură reală, Windows 7 şi Microsoft Office.

ÎN MAGAZINE, DIN ACEASTĂ LUNĂ

Evolio Neura, tableta autohtonă care se bate cu iPad-ul

Românii care vor să fie patrioţi şi în zona tabletelor vor avea, din 25 iulie, opţiunea achiziţionării Evolio Neura, lansată de Televoice, compania omului de afaceri Liviu Nistoran.

Potrivit unui comunicat al companiei, Evolio Neura este singura tabletă din piaţă cu un ecosistem de conţinut în limba română: agregator de ştiri, ziar electronic cu ştiri în timp real, librărie virtuală cu cărţi electronice, TV interactiv etc. Totodată, produsul dispune de o gamă largă de accesorii, precum creion capacitiv, conector fără fir HDMI, huse cu tastatură sau suport auto pentru tetieră.

"Ucigaşul" iPad

Procesorul este Nvidia Tegra 2, ecranul are 9,7 inci, memoria internă flash tip SSD are 16 GB dar poate fi extinsă cu încă 32 GB pe suport MicroSD, iar memoria RAM este DDR2 de 1 GB.

"Tableta noastră este un iPad killer (ucigaş - n.r.) întrucât oferă mai mult, la dimensiuni comparabile şi la un preţ corect. Iată ca şi românii pot lansa în piaţă un produs de înaltă tehnologie", precizează Liviu Nistoran, directorul executiv al companiei Evolio.

Modemul 3G integrat este Ericsson HSDPA / GPRS 900 – 2100 MHz, suportând viteze de până la 7,2 MBs, modulul Wi-Fi funcţionează în toate standardele: b/g/n iar portul Blutooth 2.1 suportă EDR. Preţul recomandat de vânzare va fi de 1.499 lei pentru varianta Wi-Fi şi 1.899 lei pentru varianta 3G. Doritorii pot lansa precomenzi pe site-ul evolio. ro.

Neura suportă sistemul de operare al Google Android 3.0, dar Evolio o comercializează deocamdată cu Android 2.2, urmând ca, cel mai probabil în septembrie, când va apărea o versiune stabilă de Honeycomb, aceasta să fie oferită gratuit ca upgrade pe site-ul evolio.ro.

1.499 lei costă tableta românească Evolio Neura, care va fi disponibilă pe piaţă începând cu data de 25 iulie