Cel mai spectaculos robot inteligent, creat de chinezi. O combinație între rechin și balenă. Video

Cel mai spectaculos robot inteligent, creat de chinezi. O combinație între rechin și balenă. Video Sursa foto: captură video

Inginerii chinezi au creat un robot inteligent ”rechin-balenă” de 5 metri lungime, o reușită excepțională în tehnologia spațială. Rechinul robot poate reproduce mișcările unui rechin real cu o precizie incredibilă. Inventatorii spun că poate fi folosit în mai multe domenii inclusiv în apărare.

Robotului rechinul-balenă, o nouă eră în cercetarea subacvatică

Primul rechin balenă robotic inteligent din lume poate pluti, înota, scufunda și chiar face mișcări ale gurii la fel ca un rechin real, relatează msn.com.

Invenția a fost creată pentru cercetare, dar ea poate fi utilizată în diverse domenii, inclusiv în apărare.

Rechinul robotic metalic este o crreație prin fuziunea tehnologiei aerospațiale cu robotica marină și anunță o nouă eră în explorarea și cercetarea subacvatică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specificațiile primului rechin robot inteligent

Rechinul balenă robotizat inteligent măsoară aproape cinci metri în lungime și cântărește aproximativ 350 kg.

A fost proiectat ca să imite atributele fizice și mișcările unui rechin-balenă real.

Robotul are șapte articulații acționate care necesită calcul, comunicare și detectare, tehnologia cheie din spatele mișcărilor sofisticate ale robotului.

Acest lucru îi permite să înoate, să se întoarcă, să plutească, să se scufunde și chiar să reproducă mișcările gurii cu un grad ridicat de realism.

Este echipat cu tehnologii de ultimă generație și dispune de o telecomandă wireless.

Poate fi programat pentru înot și propulsie bionică și poate atinge viteze de până la 0,7 metri pe secundă.

Se poate scufunda la adâncimi de 20 de metri.

Rechinul robot poate cartografia un teren și monitoriza o misiune militară

Sistemele sale de la bord includ camere optice, diverși senzori, sonar și poziționare BeiDou. Toate acestea îi permit să îndeplinească sarcini precum monitorizarea calității apei, cartografierea terenului subacvatic și, eventual, misiuni militare.

Spre deosebire de roboții subacvatici tradiționali care folosesc elice, acest rechin bionic utilizează un sistem de propulsie care minimizează poluarea apei și reduce daunele aduse vieții marine.

Designul său închis și corpul aerodinamic ajută, de asemenea, la prevenirea confundării cu obstacolele subacvatice, ceea ce îl face un instrument mai sigur și mai eficient pentru operațiunile marine.

Pe măsură ce știința materialelor, sistemele de control și inteligența artificială continuă să evolueze, ne putem aștepta să vedem în viitor soluții robotice și mai sofisticate și mai capabile.

Revista presei