Cel mai scump loc de veci din România. Puțini își permit să-l cumpere. În ce cimitir se află

Cel mai scump loc de veci din România. Puțini își permit să-l cumpere. În ce cimitir se află Sursă: pxhere.com

Cel mai scump loc de veci din România se află în Craiova. Prețul lui este mai mare ca o vilă de lux, dar are o poveste impresionantă și a fost făcut de un specialist. Mai mult, prețurile au crescut considerabil în toate cimitirele.

Cel mai scump loc de veci pus în vânzare pe site-urile online se află în Cimitirul Ungureni din Craiova. Capelă spectaculoasă este construită de un arhitect şi de un sculptor, dar foarte puțini români au bani să o cumpere.

Chiar dacă este loc pentru nouă persoane, prețul cavoului depășește orice imaginație. „Vând cavou-capelă funerară în Cimitirul Ungureni, Craiova. Construcție anul 1910, realizată de arhitect Paul Smarandescu și sculptor George Boboc. Conține nouă morminte pentru înhumare, având suprafața totală de 7/6 mp“, scrie în anunţul publicat pe internet, însoţit de fotografii. Capela costă 200.000 de euro, adică un milion de lei.

Cele mai scumpe locuri de veci din România

Prețul locurilor de veci din Cimitirul Ungureni sunt cele mai scumpe din România. Pe locul doi, după capela de 200.000 de euro, se află două locuri de veci, despre care vânzătorul spune că se pot folosi pentru patru înhumări, câte două suprapuse. Aceste două locuri costă 123.000 de euro. Să nu uităm că o vilă de lux în Craiova costă 150.000 de euro, mai puțin ca un cavou.

Ne puteți urmări și pe Google News

Celelalte locuri de veci din Ungureni se vând cu 35.000 de lei, 29.500 de lei, 27.000 de lei, 24.000 de lei, 17.500 de lei. În Cimitirul Sineasca preţurile sunt mai mici, dar nu cu mult. În Cimitirul de Nord, Roboaica, Popova, un loc de veci variază undeva între 8.000 de lei şi 10.000 de lei. Ele sunt sunt concesionate pe 25 de ani, potrivit GDS.ro.

Taxe mai mari pentru locurile de veci

Amintim și că tarifele pe care bucureștenii trebuie să le plătească pentru întreținerea unui loc de veci în cimiterele publice sau a unei nișe la crematoriu au fost majorate. „Tarifele nu au mai fost corectate în funcţie de rata inflaţiei din anul 2019, când în baza HCGMB nr. 382/2019 au fost stabilite următoarele valori: categoria I (Cimitirul Bellu) – 132 lei/3 mp; categoria a II-a şi a III-a (cimitirele Bucureştii Noi, Colentina, Dămăroaia, Ghencea, Iancu Nou, Izvorul Nou, Metalurgiei, Sfânta Vineri, Tudor Vladimirescu) – 60 lei/3 mp; categoria a IV-a (cimitirele Berceni II, Domneşti, Pantelimon II, Străuleşti II, Vest) – 24 lei/3 mp; tariful pentru întreţinere anuală a unei nişe la crematorii – 25 lei“, se aratp în nota de fundamentare a proiectului.

Bucureștenii trebuie să plătească:

– tariful anual pentru întreţinerea unui loc de 3 mp în cimitire: categoria I – 200 lei; categoriile a II-a şi a III-a – 90 de lei; categoria a IV-a – 40 de lei;

– tariful anual pentru întreţinerea unei nişe la crematoriu – 30 de lei;

– tariful pentru acces cu mijloace auto şi utilaje pentru executarea lucrărilor funerare, acces auto vizitatori: autoturisme – 6 lei/oră; mijloace de transport sub 5 tone – 12 lei/oră; utilaje – 12 lei/oră.