Evenimentul Zilei > Social > CEL MAI IMPORTANT aspect al sărbătorilor de iarnă pentru ROMÂNI
CEL MAI IMPORTANT aspect al sărbătorilor de iarnă pentru ROMÂNI

CEL MAI IMPORTANT aspect al sărbătorilor de iarnă pentru ROMÂNI

Un sondaj apărut recent arată în detaliu preferinţele românilor cu privire la aspectele esenţiale ale sărăbătorilor de iarnă.

În topul preferinţelor românilor pentru aspectele festive ale sărbătorilor de sfârşit de iarnă se regăsesc bradul şi instalaţiile luminoase (84%), dar şi dolindele şi muzica specifică perioadei (78%).

În total, doar 15% din participanţii la sondajul realizat de ELBI Electric& LIghting îşi plănuiesc activităţile pentru această perioadă. 

Există diferenţe în funcţie de vârsta respondenţilor. Sondajul a arătat că 74% dintre tineri (25-34 de ani) preferă să îşi petreacă timpul cu cei dragi, în timp ce 93% dintre românii cu vârsta de peste 65 de ani preferă acest mod de a sărbători. Membri ambelor grupuri de vârstă preferă în proporţie de 94% împodobirea bradului, iar toţi românii de peste 65 de ani care au răspuns chestionarului ascultă muzică specifică perioadei.

Cea mai festivă zonă a României ar putea fi considerată Bucovina, având în vedere că acolo se regăsesc românii cei mai ataşaţi de sărbătoril de iarnă. Mai mult de 8 din 10 respondenţi bucovineni consideră că cel mai important aspect este reprezentat de datinile specifice sărbătorilor, în timp ce 93% ţin foarte mult la a îşi petrece timpul cu cei dragi.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 670 de persoane cu vârstele cuprinse între 18 şi 65 de ani. Sondajul a avut loc în perioada 18 septembrie – 19 noiembrie 2017, scrie bzi.ro

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: