Evenimentul ZileiSocialCel mai important anunţ pentru românii care doresc să plece de Paște în Bulgaria. Cum pot intra în ţara vecină

Cel mai important anunţ pentru românii care doresc să plece de Paște în Bulgaria. Cum pot intra în ţara vecină

Cel mai important anunţ pentru românii care doresc să plece de Paște în Bulgaria. Cum pot intra în ţara vecină
Ministerul Afacerilor Externa a publicat noile reguli privind intrarea în Bulgaria cu prilejul minivacanței de Paște. Mai mult, anunță că: oprirea totală a circulației pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse în perioada 26-29 aprilie 2021, se face între orele 20:00 – 24:00.

MAE transmite că în Bulgaria începând cu data de 14 mai 2020, starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică, care a fost prelungită până la data de 30 aprilie 2021.

Premierul Bulgariei, ministrul Sănătății și ministrul Turismului au avut o întâlnire, marți, cu reprezentanții din industria turismului. În cadrul ședinței au fost discutate reglementările pentru industria turismului și cerințele pentru intrarea în țara.

Cele trei condiții anunțate de autoritățile de la Sofia, pentru a intra în Bulgaria sunt:

-intrarea în Bulgaria va fi permisă persoanelor vaccinate,

-celor care prezintă un test negativ,

-şi celor care au trecut prin infecția Covid în ultimele șase luni.

După Paşte vor exista trei modalități de intrare în Bulgaria:

Până la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele (inclusiv cetățenii români) care doresc să călătorească în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR) și rezultatul negativ (negative).

-Certificat pentru o vaccinare completă (imunizarea se va face cu oricare dintre serurile aprobate oficial de Organizația Mondială de Sănătate – OMS);

-Document pentru un test PCR negativ sau un test antigen. Doar testele antigenului efectuate de un producător autorizat din UE vor fi acceptate. În curând este așteptată o lista cu 16 aprobați de producătorii UE;

„Podul Prieteniei” Giurgiu-Ruse, închis seara, până pe data de 29 aprilie

Traficul rutier este oprit pe „Podul Prieteniei” Giurgiu-Ruse, în fiecare seară – din 26 până pe 29 aprilie, între orele 20:00-24:00, anunţă MAE.

Întreruperea traficului pe pod s-a decis ca urmare a unor lucrări de reparații de partea bulgară a acestuia.

De asemenea, autoritățile mai anunță că în aceeași perioadă 26-29 aprilie, în afara orelor 20:00 și 24:00, traficul se va desfășura pe o singură bandă de mers în zonele unde se efectuează reparații.

Restricții privind accesul pe teritoriul Republicii Bulgaria/situația la punctele de frontieră, la intrarea în Republica Bulgaria:

Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Bulgaria și care NU se încadrează în excepțiile de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria numai prin următoarele puncte de trecere a frontierei:

1-din România: Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin și Vama Veche-Durankulak, Turnu Măgurele –Nicopole și Bechet-Oriahovo (acest ultim punct fiind deschis în prezent doar traficului de marfă);

2-din Republica Elenă: Kulata Makaza, Kapitan Petko Voyvoda și Ilinden – ultimele două puncte fiind deschise doar pentru camioane (a se vedea și restricțiile de mai jos);

3-din Republica Serbia: Vrashka Chuka și Kalotina;

4-din Republica Macedonia de Nord: Gyueshevo;

5.din Republica Turcia: Kapitan Andreevo, Lesovo și Malko Târnovo;

6-Aeroportul Burgas; Aeroportul Varna; Aeroportul Plovdiv; Aeroportul Sofia (Terminalul 1 și Terminalul 2);  Portul Burgas; Portul Varna.


Accesează: