Evenimentul Zilei > Monden > Cel mai greu moment de la Survivor România. Au înghețat de frică
Cel mai greu moment de la Survivor România. Au înghețat de frică

Cel mai greu moment de la Survivor România. Au înghețat de frică

Cutremurul de 7,7 grade din Marea Caraibelor de miercuri seară a generat panica în rândul concurenților de la Survivor România.

Cutremurul s-a resimițit puternic în Insulele Cayman, acolo unde câteva drumuri s-au rupt și s-au înregistrat pagube la sistemul de canalizare, în Jamaica (o clădire cu 6 etaje a fost evacuată), Cuba și Statele Unite (mai multe clădiri din Florida au fost evacuate).

Alertă de 24 de ore în Republica Dominicană

Concurenții de la Survivor România 2020, aflați în Republica Dominicană, nu au fost nici un moment în pericol, chiar dacă în nordul Mării Caraibelor s-a declarat alertă de tsunami.

Din fericire, nu a fost cazul, singurul val minor de tsunami înregistrându-se în Insulele Cayman (12,2 cm). Distanța dintre Insulele Cayman și Republica Diminicană este de aproximativ 1.000 km. Chiar și așa, autoritățile au rămas în alertă timp de 24 de ore, în Republica Dominicană, anunță wowbiz.ro.

Cutremur în zonă

Și au avut dreptate: ieri, un cutremur de 4,8 grade (cel mai mare de luna aceasta s-a înregistrat la 80 km de coasta de est a Republicii Dominicane. Zona în care se filmează Survivor este una cu  bogată activitate seismică. Cel mai recent cutremur care a avut epicentru chiar în apropiere de zona în care au loc filmările s-a înregistrat pe 5 ianuarie și a avut 4,4 grade.

În anii trecuți concurenții români de la show-ul Exatlon, filmat tot în Republica Dominicană, s-au speriat teribil din cauza unor seisme care s-au resimțit puternic, atât în sezonul 1 cât și în sezonul 2.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.