Cel mai controversat studiu despre mâncare! "Nu este un truc magic de dietă, până la urmă." Restricțiile nu ajută

Cel mai controversat studiu despre mâncare! "Nu este un truc magic de dietă, până la urmă." Restricțiile nu ajută Mâncare nesănătoasă, obezitate. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un nou studiu arată că postul intermitent "nu este un truc magic de dietă, până la urmă". Specialiștii au explicat că restricțiile legate de ora în care aveți voie să mâncați nu sunt neapărat eficiente.

Rezultatele unui nou studiu privind pierderea în greutate au constatat că nu există o dietă minune. Cercetătorii au vrut să afle dacă adăugarea unei restricții cu privire la momentul din zi în care aveți voie să mâncați (sau nu) duce la un corp de invidiat.

Au fost aleși 139 de adulți a căror greutate medie era de 88 de kilograme (194 de lire) și vârsta de 32 de ani. Participanții au încercat o dietă săracă în calorii, care le-a redus aportul zilnic obișnuit de energie cu 25%, dar și o serie de restricții. Aceștia au avut voie să mănânce doar între 8.00 și 16.00, în fiecare zi.

Această abordare se numește "alimentație cu restricție de timp" sau "post intermitent de 16 ore". Ambele grupuri au primit sfaturi din partea unor antrenori de sănătate pentru a-și urma dietele timp de 12 luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

După un an, persoanele din ambele grupuri au pierdut 7-10% din greutatea corporală inițială. Grupul care s-a axat pe mai puține calorii a pierdut în medie 6,3 kilograme, iar echipa cu puține calorii plus alimentație cu restricții de timp a pierdut 8 kilograme.

foto: maxpixel.net

Specialiștii au declarat că nu este o diferență foarte mare între grupuri. Aceștia s-au bucurat și de niveluri mai bune ale glicemiei sau ale grăsimilor din sânge și o sensibilitate mai bună la insulină.

Explicația specialiștilor

Experții au dezvăluit și de ce acest experiment a adus beneficii tuturor participanților. Majoritatea studiilor privind postul intermitent au fost efectuate în Statele Unite. Acest studiu a fost realizat în China și a recrutat persoane din Guangzhou. Experimentul a arătat că nu slăbești mai mult dacă ai restricții.

Postul de peste zi este mai mic de nouă ore în SUA, ceea ce înseamnă că mănâncă pe o perioadă de 15 ore în fiecare zi. Noul studiu a arătat că restricția a fost mai mică cu două ore fața de normal.

Cercetătorii au raportat, de asemenea, că în China, oamenii mănâncă la mijlocul zilei, iar restricția de timp nu este o problemă pentru ei. Cu toate astea, interdicțiile ar putea fi benefice pentru oamenii care sunt obișnuiți să consume alimente seara.

Alte 19 studii au arătat că restricția a fost un tratament eficient pentru adulții cu obezitate, ducând la o pierdere mai mare de greutate corporală și de grăsime corporală, cu o scădere semnificativă a tensiunii arteriale sistolice și a glicemiei.

Ambele grupuri au beneficiat de un shake de înlocuire a mesei pe zi în primele șase luni, pentru a facilita respectarea restricției de kilojoule și pentru a contribui la îmbunătățirea aderenței la dietă. Acestea au primit și cantitatea pe care trebuie să o mănânce.

Specialiștii i-au rugat să cântărească alimentele pentru a-și îmbunătăți acuratețea în raportarea aportului de kilojoule, dar și să trimită poze cu dovezile.

Aceștia au participat la sesiuni lunare de educație pentru sănătate. Experții au vrut să dovedească că nu există dieta perfectă, dar că s-au descoperit metoda care să te scape de kilogramele în plus, potrivit sciencealert.com.