Trucul pentru cel mai bun bulion. Secretul constă într-un ingredient banal

Secretul pentru un bulion ca al bunicii / Sursă foto: Youtube

Gospodinele care își doresc să aibă pentru preparatele lor un bulion ca al bunicii trebuie să folosească un truc vechi. Secretul pentru un bulion gustos constă într-un simplu ingredient.

Cămara trebuie să fie gata pentru sezonul rece, iar gospodinele caută în această perioadă diverse rețete pentru gemuri, compoturi, murături și bulion. Bunicile foloseau un truc vechi pentru a avea cel mai bun bulion pentru iarnă. Trucul este unul foarte simplu, iar bulionul va avea un gust deosebit.

Pentru a pregăti cel mai bun bulion pe care să îl folosești la mâncărurile tale vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10 kg roșii proaspete,
  • trei linguri cu sare grunjoasă,
  • trei linguri cu zahăr alb,
  • ulei de floarea-soarelui,
  • o ceașcă mică cu vin roșu.

Cum trebuie preparat pentru un bulion de vis

Este recomandat să cumperi roșii proaspete și cât mai cărnoase pentru a avea un bulion gustos. Spală foarte bine roșiile și ulterior curăță-le cu mare atenție. Ulterior, vei tăia roșiile în cubulețe mici și le vei da prin mașina de pasat. Este foarte important ca semințele și cojile să fie separate de pulpa roșiilor și de sucul acestora.

În cazul în care nu ai o mașină de pasat pentru acest pas, poți să folosești o sită. Pune sucul obținut la fier la foc mic. Adaugă sarea și zahărul și amestecați compoziția cu o lingură. În caz contrar, bulionul ar putea să se prindă de fundul oalei pe care o folosești.

Trucul pentru un rezultat perfect

Trucul pentru un gust delicios este vinul roșu. Trebuie să adaugi o ceașcă mică de vin după ce sucul de roșii a clocotit de câteva ori. Ulterior, oprește focul și lasă oala să se răcească. Vei observa că bulionul va avea o culoare de roșu închis, iar în acel moment îți vei da seama că este gata.

Vinul roșu, secretul pentru cel mai gustos bulion / Sursă foto: www.hippopx.com/

Lasă bulionul să se răcească bine și ulterior îl vei depozita în borcane. Pentru ca preparatul să nu fermenteze peste iarnă, e important să-i puneți deasupra puțin ulei. Rezultatul final îți va aduce cu siguranță aminte de copilărie și de mâncărurile făcute de bunici.

Sursa: Rețete și Vedete (retetesivedete.ro)