Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Cel mai bogat pirat al lumii, găsit după 300 de ani. Cine a fost „Black Sam”
Cel mai bogat pirat al lumii, găsit după 300 de ani. Cine a fost „Black Sam”

Cel mai bogat pirat al lumii, găsit după 300 de ani. Cine a fost „Black Sam”

Cel mai bogat pirat al lumii, găsit după 300 de ani. Cine a fost „Black Sam” și cum au ajuns cercetătorii să creadă că osemintele descoperite pe fundul oceanului îi aparțin.

Cel mai bogat pirat al lumii, găsit după 300 de ani. Arheologii au găsit mai multe scheletele umane pe epava scufundată în 1717 a unei nave de pirați. Descoperirea a fost făcută în largul localității Cape Cod din SUA.

Samuel „Black Sam” Bellamy
Samuel „Black Sam” Bellamy

Arheologii spun că ar putea fi rămășițele a cel puțin șase persoane pe nava de pirați și speră ca unul dintre aceștia să fie infamul pirat „Black Sam”, probabil cel mai bogat pirat din toate timpurile.

După atâta timp de la naufragiu, oasele au fost prinse în materialul sedimentat în epavă. Dar după ce bucățile mari au fost scoase de pe fundul oceanului, s-au putut vedea, cu ajutorul razelor X, oasele umane din interiorul acestor conglomerate minerale.

Alături de oase au fost descoperite arme, monede și bijuterii.

Cum a murit cel mai bogat pirat al lumii. Naufragiul Whydah

Potrivit „The Boston Globe”, nava de pirați se numea „Whydah” Naufragiul a avut loc în apropierea orașului Wellfleet în 1717. Se spune că inițial „Whydah” a fost o fostă navă de sclavi, dar apoi a fost furată de pirați.

Corabia s-a scufundat în timpul unei furtuni violente. Doar doi dintre cei 146 de membri ai echipajului au supraviețuit.

Acum, scheletele descoperite sunt examinate de o echipă de experți condusă de arheologul subacvatic Barry Clifford, care a descoperit epava încă din 1984.

„Sperăm că tehnologia modernă și aparatura de ultimă generație ne va ajuta să-i identificăm pe acești pirați și să îi predăm eventualilor urmași, a declarat Barry Clifford.

Experții speră că analiza scheletelor îi va ajuta să-l găsească pe căpitanul de pe „Whydah”, temutul Samuel „Black Sam” Bellamy. Acesta e cunoscut drept cel mai de succes și mai bogat pirat din istorie.

Urmele de ADN ale lui Samuel „Black Sam” Bellamy

„Black Sam” s-a născut în Anglia și înainte de a deveni pirat, a lucrat în Marina Britanică. Despre el se spune că ar fi capturat peste 53 de nave și a adunat un o pradă în valoare de 142,5 milioane de dolari.

Foto: https://www.discoverpirates.com/gold-and-silver-at-the-sea-lab/

Se crede că „Black Sam” se afla la bordul corăbiei „Whydah” când aceasta a naufragiat, dar până acum a fost unul dintre cei 40 de membri ai echipajului rămași neidentificați.

Cel mai bogat pirat al lumii. Cine a fost căpitanul de pirați Black Sam?

„Black Sam”
„Black Sam”, gravură din epocă

S-a născut în Devonshire, în Anglia, în 1689. În adolescență, a intrat în Marina Britanică. Dar câțiva ani mai târziu deja era pirat și jefuia corăbii în Indiile de Vest.

A fost întâi pirat în banda „Flying Gang” și și-a început cariera sub comanda altui pirat celebru, Edward Teach, supranumit „Barbăneagră”.

Potrivit lui Forbes, a fost cel mai bogat pirat din toate timpurile, câștigând echivalentul a 142,5 milioane de dolari din pradă. În cariera sa de pirat a reușit să fure 53 de nave. Deși mare seducător pe coastele Americii, „Black Sam” era, de fapt, căsătorit. Avea o soție și un copil în Anglia.

Era un bărbat cu gusturi scumpe în privința îmbrăcăminții și-și purta părul prins într-o coadă. Și, deși umbla mereu cu pistoale asupra sa, nu vreo luptă s-au duel i-au adus sfârșitul.

Se pare că se afla la bordul navei „Whydah” când a fost surprins de o furtună violentă în largul coastelor de la Cape Cod, în 1717, potrivit The Sun.