Evenimentul Zilei > Social > Cel mai bine plătit bugetar din Vaslui va fi Episcopul Hușilor. Va încasa 3.000 de euro în fiecare lună
Cel mai bine plătit bugetar din Vaslui va fi Episcopul Hușilor. Va încasa 3.000 de euro în fiecare lună

Cel mai bine plătit bugetar din Vaslui va fi Episcopul Hușilor. Va încasa 3.000 de euro în fiecare lună

După ce proiectul legii salarizării în sistemul bugetar va trece de Parlament, PS Corneliu, Episcopul Hușilor va înacsa anual 35.000 de euro din salarii

Aproape 13.000 lei lunar, adică în jur de 3.000 de euro va fi salariul PS Corneliu, Episcopul Hușilor, după ce proiectul legii salarizării în sistemul bugetar va trece de Parlament, anunță Vremea Nouă din Vaslui.

Episcopul Hușilor are acum un salariu lunar brut de 10.000 de lei și primește, net, în jur de 7.000 de lei pe lună. Peste putin timp, acesta va ajunge la un uimitor salariu de 18.000 lei brut, lunar, ceea ce va însemna un salariu net de 13.000 de lei, adică cam cât câstigã prefectul judetului și președintele Consiliului Județean la un loc, mai notează Vremea Nouă de Vaslui.

Mai marele episcopilor și mitropolitilor din România, Patriarhul Daniel, plecat din Moldova în fruntea BOR, va primi, potrivit proiectului Legii salarizãrii în sistemul bugetar, un salariu dublu fatã de cel actual si mai mare decât al celorlalti sefi de culte din România. Potrivit datelor furnizate chiar de Biserica Ortodoxă Românã, Patriarhul Daniel primeste în prezent de la buget un salariu lunar net de aproximativ 7.731 lei, pe lângã 6.169 lei din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucurestilor. Conform noii legi a salarizãrii, câstigul de la stat al Patriarhului Daniel se va dubla, acesta urmând sã primeascã lunar de la buget un salariu brut de bazã de 20.000 lei, ceea ce reprezintã un salariu net de bazã de 14.727 lei.