Evenimentul Zilei > Actualitate > Cei mai temuţi criminali din istorie! GALERIE FOTO cu oamenii care au ucis cu sânge rece sute de persoane
Cei mai temuţi criminali din istorie! GALERIE FOTO cu oamenii care au ucis cu sânge rece sute de persoane

Cei mai temuţi criminali din istorie! GALERIE FOTO cu oamenii care au ucis cu sânge rece sute de persoane

De-a lungul timpului, încă din antichitate, au existat personaje care au intrat în istorie pentru crimele lor sângeroase. Vă oferim o listă cu cei mai cunoscuţi criminali.

1. Gilles de Rais a fost un nobil francez născut pe 4 septembrie şi decedat prin spânzurare în 26 octombrie 1440. Criminalul a fost un baron, membru al Casei de Montemorency şi alchimist francez. Împreună cu încă doi complici, Gilles a omorât 34 de copii.
Eroul Franţei a participat la Războiul de 100 de ani, obţinând prin realizările sale militare titlul de mareşal al Franţei, dar şi campanion al Ioanei d’ Arc. El a fost arestat şi executat în baza acuzaţiilor de crime în serie, violuri, torţionare şi necrofilism (misticismul afişat de aceasta este posibil să fi avut o înrâurire serioasă asupra comportamentului ulterior al lui Rais).
Este foarte straniu cum acest bărbat care avea totul, bogăţie, glorie, putere, lumea la picioare, care totodată se considera un creştin pios (fiind convins că propria căinţă „sinceră” urma să îi obţină iertarea Bisericii, ceea ce s-a şi întâmplat… înainte de execuţie), avea să arunce totul de râpă pentru nişte plăceri bolnave şi încercări penibile de a ajunge acolo unde în cele din urmă, probabil, a şi ajuns: la diavol.
2. Charles Manson – în varstă de 78 de ani, s-a descris ca fiind "un om rau care a ucis oameni", referindu-se la cele opt persoane pe care le-a omorât, printre care se afla si sotia insarcinată a regizorului Roman Polanski, Sharon Tate. "Dumnezeu este în toate, iar dacă nu ne trezim la timp nu vor mai exista anotimpuri, pentru că polii pamantului se topesc din cauza noastră şi a lucrurilor rele pe care le facem în atmosferă" – a spus Charles Manson.
Sentinta cu moartea pentru Charles Manson a fost comutata în închisoare pe viaţă, dupa ce California a abolit pedeapsa capitală.
3. Andrei Romanovich Chikatilo suferea de impotenţă cronică. La maturitate a constatat că poate ajunge la excitare sexuală dacă înjunghia şi ciopârţea. A fost un tip timid şi retras, studios şi pasionat de literatură. A avut prima experienta sexuala la 17 ani, cand a sarit deasupra unei copile de 11 ani, iar in lupta de cateva secunde care s-a dat, Andrei a ejaculat in pantaloni. La 27 de ani s-a casatorit. Culmea, a avut doi copii. La 35 de ani a devenit profesor de rusă, dar după ce a molestat mai mulţi copii a fost dat afară. A ajuns funcţionar la o fabrică şi foarte frustrat. Pe 15 octombrie 1992, Andrei Chikatilo a fost gasit vinovat de comiterea a 53 de crime. A primit cate o condamnare la moarte pentru fiecare dintre ele. A fost executat pe 14 februarie 1994, cu o singura impuscatura in ureche. Prima crimă a avut-o 1978 – o fetiţă de nouă ani de 9 ani, pe nume Yelena Zakotnova, pe care a sufocat-o.
4. Robert Black – este un criminal în serie din Marea Britanie, care a ucis în perioada 1981 – 1986. Acesta ucidea în mod special fetiţe. A şocat o lume întreaga cu crimele sale. Nu a vrut să recunoască niciodată câte victime a avut şi se află în închisoare.
5. Richard Chase – a fost un criminal din SUA, care îşi ucidea vicimele, apoi le viola şi mutila. A fost condamnat la moarte prin gazare, însă s-a sinucis pe 26 decembrie 1980 în celula sa.
6. Javed Iqbal –  a fost un criminal în serie din Lahore, Pakistan care a ucis peste o sută de băieţei. După ce a fost prins, bărbatul a făcut o declaraţie uimitoare: "Sunt Javed Iqbal, am ucis 100 de copii, nu suport lumea asta şi sunt gata să mor"
7. Jeffrey Dahmer – a şocat America. A fost un criminal din Milwaukee, care îşi ademenea victimele în apartamentul său. A ucis peste 17 bărbaţi. După ce oamenii rămâneau fără suflare, bărbatul îşi mânca victimele. A fost condamnat la 90 de ani de închisoare, însă 1994 a fost găsit mort în închisoare.
8. Colin Ireland –  este un fost soldat britanic care într-o zi a decis să devină criminal în serie. Victimele lui erau homosexualii. Primul om pe care l-a omorât a fost Peter Walker, un director de teatru pe care l-a dezbrăcat şi l-a strangulat. A ucis cel puţin cinci bărbaţi. Ultima victimă a fost luată dintr-un bar de homosexuali. 
9. Dennis Nilsen – este un profesor care îşi chema victimele acasă. El ucidea cu sânge rece, iar apoi dormea cu cadavrele în pat. El a fost prins 1983 şi a primit închisoare pe viaţă.
10. Joachim Kroll – s-a născut în 1933. A fost un canibal şi un criminal în serie din Germania. A ucis peste 13 copii. A fost prins în 1976, condamnat la închisoare pe viaţă, însă a murit în 1991 din cauza unui atac de cord.
11. Ted Bundy – a fost născut în 1946, iar crimele le-a comis în perioada 1974 – 1978. Femeile erau victimele sale, după ce le omora făcea sex cu ele. El a fost prins, iar în 24 ianuarie 1989 a murit prin electrocutare. Ulitmele sale cuvinte au fost: "Toată dragostea mea pentru familia mea"

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: