Cea mai veche rețetă de ardei umpluți de post. Condimentul care face diferența

Sursă Dreamstime

Gospodinele care nu s-au gândit încă ce rețete să facă în postul Paștelui, pot prepara ardei umpluți de post. Faimoșii bucătari au dezvăluit și care este condimentul cel mai important din această rețetă.

Duminică, 19 februarie 2023 a fost ultima zi când creștinii au mai mâncat carne. Postul Paștelui se apropie, iar până pe 26 februarie se pot consuma doar lactate. Duminica viitoare este lăsata secului de brânză, Duminica Izgonirii lui Adam din Rai. Gospodinele pot prepara pentru cei dragi rețeta de ardei umpluți de post.

Aveți nevoie următoarele ingrediente: o cană cu orez, 10 ardei grași, trei cepe, două linguri cu pastă de tomate, ciuperci la cutie, cimbru, pătrunjel, sare, piper, orez. Bucătarii au declarat că cimbrul este condimentul cel mai important din această rețetă.

Rețetă de ardei umpluți de post

Spălați bine ardeii, curățați bine de semințe și tăiați-le capacul. Tocați ceapa mărunt și puneți la călit alături de ciuperci pe care, de asemenea, le veți tăia mărunt. Lăsați câteva minute, adăugați pasta de tomate și câteva linguri cu apă. Curățați orezul, spălați-l și adăugați în cratiță. Acum spălați pătrunjelul, tocați mărunt și puneți peste orez, apoi presărați cimbru peste amestec. După ce opriți focul, trebuie să umpleți ardeii.

Puneți căpăcelul peste ardei și introduceți la cuptor pentru o oră. După prima jumătate de oră, se adaugă o cană cu apă amestecată cu bullion și lăsați în continuare la cuptor. Bucătarii vă recomandă să adăugați și o lingură-două de smântână mai grasă, potrivit rețeteșivedete.

Sursă Dreamstime

O altă rețetă de post, tocăniță de ciuperci

Dacă nu vă plac ardeii umpluți, puteți prepara o rețetă de tocănița de ciuperci de post. Se pot folosi ciuperci albe, brune sau ciuperci de pădure (gălbiori, hribi, etc), dar și ciuperci din conservă sau borcan.

Ingrediente:

– 1 kg ciuperci

– 1 ceapă mare tocată

– 1 ardei gras roșu

– 50 ml ulei

– 1 linguriță boia

– sare și piper

– 1 lingură amidon de porumb

– pătrunjel tocat

Toacă ceapa, ardeiul gras și pătrunjelul. Taie ciupercile pe jumătate sau în patru, în funcție de mărimea lor. Pune uleiul într-o cratiță, pe foc mediu, iar după ce se încinge, adaugă ceapa tocată. După puțin timp, adaugă ardeiul gras, sarea, piperul și boiaua și lasă totul să se călească, timp de 2-3 minute.

Adaugă ciupercile și 100 ml de apă și lasă totul să fiarbă pentru aproximativ de 15 minute. Amestecă amidonul cu 100 ml de apă, după care toarnă amidonul diluat în tocăniță. Amestecă și lasă totul să fiarbă încă cinci minute. Acum a mai rămas doar să adaugi pătrunjelul tocat.