Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai vastă proprietate de pe Pământ este de vânzare. Vizitarea întregului domeniu durează o săptămână | GALERIE FOTO
Cea mai vastă proprietate de pe Pământ este de vânzare. Vizitarea întregului domeniu durează o săptămână | GALERIE FOTO

Cea mai vastă proprietate de pe Pământ este de vânzare. Vizitarea întregului domeniu durează o săptămână | GALERIE FOTO

Cel mai întins teren privat din lume, mai mare decât suprafaţa unor state precum Slovenia sau Israelul, se află în Australia şi a fost scos la vânzare pentru suma de 325 de milioane de dolari, scrie “Le Figaro”.

Este nevoie de aproape o săptămână pentru a vedea şi evalua imensa parcelă de 11 milioane de hectare. Folosirea unui avion în acest scop este mai mult decât recomandabilă.

În pofida preţului ridicat, există deja 30 de potenţiali cumpărători – crescători de vite sau mari investitori, locali şi internaţionali – pentru această fermă uriaşă cunoscută sub numele de Anna Creek Station, amplasată în statul South-Australia, la aproximativ 680 de kilometri nord de oraşul Adelaide. Cei 30 de doritori se vor înfrunta în cadrul unei licitaţii care va avea loc în cursul lunii viitoare.

Terenul aparţine unei dinastii de cinci generaţii de fermieri întemeiate la 1899, de legendarul pastor australian Sir Sidney Kidman. În prezent 150 de persoane locuiesc pe vasta proprietate care are un şeptel de peste 185.000 de animale şi realizează 1,3 % din producţia de carne de vită din Australia, fiind unul dintre cei mai mari exportatori ai acestei mărfi către Asia.

Având în vedere dimensiunile fermei, mai mulţi avocaţi din Australia au atras atenţia că proprietatea nu ar trebui să fie vândută unui guvern sau unei societăţi publice din afara ţării.