Cea mai rară felină din lume poate fi admirată la Grădina Zoologică din Sibiu. Există doar 100 de exemplare

Cea mai rară felină din lume poate fi admirată la Grădina Zoologică din Sibiu. Există doar 100 de exemplare Sursa: Facebook/ ZOO Sibiu

Una dintre cele mai rare feline din lume și singurul exemplar de acest tip din România, poate fi admirată de vizitatorii Grădinii Zoologice din Sibiu, potrivit unui anunț făcut de medicul veterinar Liviu Todescu.

Este vorba despre leopardul de Amur considerat cea mai rară felină mare din lume de către World Wildlife Fund (WWF). Acesta mai este cunoscut și sub numele de „leopardul de Orientul Îndepărtat”, „leopardul manciurian” sau „leopardul coreean”.

Există doar 100 de exemplare în toată lumea

Leopardul de Amur este o subspecie a leopardului, iar în 2022 se credea că există doar 100 de exemplare din această felină în toată lumea. De aici a fost numită și cea mai rară felină.

Se diferențiază de celelalte specii de leoparzi prin blana lor, care este de o culoare mai pală, cu pete mari, de culoare închisă, situate la distanţă unele de altele. Leopardul de Amur este un animal solitar și sunt obișnuiți să trăiască aproximativ 10-15 ani în sălbăticie şi până la 20 de ani în captivitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, sunt adaptați să trăiască în climatul aspru şi rece din Orientul Îndepărtat Rus, acolo unde blana lor ajunge să fie mai lungă, de până la şapte centimetri în timpul iernii.

Are o greutate între 32 şi 48 de kilograme, poate atinge viteza de 60 de km/h şi poate sări şase metri în plan orizontal şi trei metri în plan vertical. Puterea lor imensă le permite să vâneze o pradă cu o greutate de până la zece de ori mai mare decât propria lor greutate, potrivit Agerpres.

Sursa: Wikipedia

Leopardul de Amur este cunoscut pentru picioarele sale lungi și blana deasă care îi permite să supraviețuiască în anotimpul rece. Este un cățărator foarte bun care își pândește prada pe care o mănâncă singur. După ce se satură, își ascunde restul de pradă în copaci pentru a se putea bucura de ea și mai târziu.

Se hrănește în special cu căprioare, porci sălbatici, căprioare sika și iepuri de câmp. Leopardul de Amur este o specie primejdioasă, care atacă oamenii, dar numai atunci când se simte amenințat.