Cascada Bigăr din munții Aninei (județul Caraș-Severin) a fost afectată de o viitură puternică petrecută zilele trecute, în timpul codului portcaliu de inundații.

După ce s-au oprit ploile, un localnic a mers la cascadă să vadă ce distrugeri au apărut în zonă. Odată ajuns acolo s-a șocat. Apa bolborosea dintr-o stâncă. Odată cu cascada, povestește tânăril, au fost distruse și două proi de apă de la Rudăria, construcții aflate în patrimoniul UNESCO.

Cascada Bigăr a fost catalogată drept cea mai frumoasă din lume în anul 2013, când site-ul The World Geography a alcătuit o listă cu cele mai impresionante căderi de apă. Bigăr este una dintre cele mai spectaculoase și neobișnuite căderi de apă din lume, susțin realizatorii topului.
Din vara acestui an, turiștii care vor să viziteze un loc ca-n paradis pot ajunge mai ușor în rezervația naturală Izvorul Bigăr, după ce Grupul Ecologic de Colaborare Nera în colaborare cu Administrația Parcul Național Cheile Nerei – Beușița, au amenajat o potecă tematică:“Prin lumea mirifică a legendelor de pe Cheile Minișului”. Aceasta include un punct de informare despre cascada Bigăr, rezervația naturală izvorul Bigăr și Cheile Minișului, precum și indicatoare care îi îndrumă pe turiști spre principalele obiective ale zonei.